澳洲留學悔終生 英美加台更稱心 (11)

1001 回覆
19 Like 6 Dislike
我下年先year1 讀嗰科冇得online
你試下再email個邊囉睇下趕唔趕得切下年sem1過去
有冇QLD 500HOLDER?諗緊好唔好去NSW過冷河再入QLD
有冇起澳洲既巴打諗住番香港
11月頭已經買左12月中飛香港嘅機票
下年2月返番黎澳洲?
一直都諗緊返去幾個禮拜,但要坐21日令到我唔想番
好想返香港呀 WA 到依家都唔知幾時先開關

買晒機票book咗酒店了
巴打幾多號返香港?
14號晚
On9你讀書定移民
ys 諗住14日 簡簡單單就算
我都打算直接入Qld隔離,因為NSW都係hotspot
on 9 讀啲野雞foundation呀?點會原地畢業??? 旅遊係一回事,讀書係一回事,移民亦係另一回事, 撈埋嚟講係咪戇鳩?
我代樓豬答你,如果我係2020年sem 1入學既話,我真係會原地畢業,我收到既offer有monash 3年offer(apply credit後變2年),QUT 2年offer,RMIT 1.5年 offer, UTS 2.5年offer,上面4間有3間我係會原地畢業,得返UTS仲有半年玩下,咪以為真係人人都讀足咁多年啦

同埋點解讀書唔可以加埋旅遊,你來澳洲真係凈係為左讀書?你洗咁多錢來澳洲玩都唔玩下就真係on9啦,咁你不如remote讀啦

同埋有d人去外國留學其中考慮既一環係有無機會畢業後留低,比人參考下都得,雖然依家有hk stream容易好多

btw咩都唔講得,咁呢到就咪講住宿,生活之類既野啦,凈係講讀書相關既野好啦
咁我唔同你講移民,講個學位啊,澳洲八大畢業係香港人眼中仲差過英美二線學校畢業

你畢業唔留低想回港貢獻祖國,英美留學又係洗咁多錢,你話值唔值得過來澳洲讀書啊
有無租樓agent
你想住d咩要搵agent
student accommodation/ 自己租house or apartment/ share house?
自己租
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞