正式宣佈:MacBook Pro今年玩撚晒(2)

514 回覆
16 Like 46 Dislike
因為真係有人想一部device做哂所有嘢,依家windows tablets 都係係行緊喱種方向

我識人好鍾意咁,輕量級都仲可以,做多少少就會叫救命
應該係倒轉,engine support OS
打機嘅話得Crossover同Parallel
個人用戶其實唔低
你望下身邊
個個都剪片,人人youtuber
2014 pro 最低spec揮手區
So far粒電仲夠我出街繼續文書用大半日

剪片盡量stay 1080,執相只要唔係medium format嘅raw都無問題
OS上到Mojave就無再跟落去,Apple啲濕鳩慣性技倆
啲舊機一升盡就會開始出奇怪嘢

我老豆又係換咗2部msi,我仲用緊同一部,成日見到窒機2046,叫佢轉Mac又好抗拒,其實佢都係文書機睇吓youtube開吓office

想用黎做音樂後期,10條track左右
想知個ram有冇需要加3千到32GB?
定16 GB已夠好足夠?
俾得起就加埋佢啦,M1 機冇得加 RAM 架
遲咗訂又要等多幾個禮拜
無知一問
其實發售即日朝早去門口排隊有冇機會有現貨?
而家macbook根本用唔到幾年
之前出m1又話必換,有大進步
今年出m1 pro /max,又係大進步又要換
下次出m2 到時又換架啦
如果搵食用就唔好慳果少少
班友貪新鮮啫,有幾多人真係有需要丫

仲用緊15年個部
所以奶袋底無煩腦
3000蚊真係逼人打爆。。。
試過parallel lol係頂倒下癮
仲用緊部2012 non-retina
早排消費券買咗部m1 mini試水溫 又出乎意料咁好
家陣想trade咗部mini佢入部袋底air
M2 照產品定位 打唔到 m1pro/max
反而好奇m2比m1會有幾多進步 制程相信最多跟a16 4nm 核心數又未必加 淨係靠架構同ipc

部mbp 13 retina用咗5年都仲幾快(試過一次突然開唔到機,去Genius bar又話無問題
依家開始唔夠位load 大嘅excel file同update唔到os
平時部機都係for娛樂同做asm
諗緊買袋底air定13 pro好
14 mbp買唔起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞