正式宣佈:MacBook Pro今年玩撚晒(2)

514 回覆
16 Like 46 Dislike
而家好少出街用電腦,都係用返部mac mini 算
雖然用途唔同,但用Samsung部摺機比就會覺得好撚抵
ram 到用時方恨少
Davinci 執色點都建議打爆
係時候換機,m1開晒plug in 個cpu usage 都唔郁
長期keep 住13%
gddr6x+三星8nm
已經諗住買 m1 max
但猶豫緊32gb ram 好定 加到 64gb好
平時會用ps 整圖同pr ae 剪下片
logic pro...邊洗用GPU...
m1 max 頂版,64G.....應該。。。。8年冇問題,問題係。。。。可能去到第五,第六年係心癢想換機
圓邊,致敬powerbook
果然係有錢仔
14吋可唔可以144w快充?
type c pd 最勁得90w. 16"要magsafe 都合理
我訂左 14" m1 max 最低版 , 64gb ram 2tb

m1 max 原因係我有機會要駁3 隻external mon
平時都係兩隻 ( 上下stack 34"+49")
買得max 不如要埋64gb ram
64gb ram 1tb 少少妹仔大過主人 就揀埋2tb

本身我都有NAS 同埋icloud family plan
等埋出測試先買,主要唔知16GB ram夠唔夠用,夠的話買14吋19799果部就算。
袋底8核版m1 pro感覺唔多夠用,買得袋底都係預下年換新
見呢個page好多人都要買pro
其實除左自己既job, 正常應該唔會自己買pro做公司野?
32 核GPU 可以做咩?

夠唔夠玩AOE 4?

Rendering?
14如果升做m1 max會唔會好少電
D 人成日剪片剪片,邊有咁多人要剪片丫
普通M1 已經做倒好多野
擔心粒電虧好過

我部m1 macbook air 都已經做緊
不過大家有錢
你理得人地點用
長插變desktop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞