正式宣佈:MacBook Pro今年玩撚晒(2)

514 回覆
16 Like 46 Dislike
條友仲話寫code唔洗
xps 呢啲奢侈品就梗係貴啦
一般遊戲手提電腦邊有咁貴 而且3060手提電腦都唔係好厚

真係打機買返普通電腦 唔好害人
咁可能有d人睇av打J個陣想順便J埋部新MacBook pro機身,一次過J晒兩樣野
MacBook Pro不嬲都係一樣唔知點解好多唔係從事相關行業嘅人都會買嘅產品

特別係今次有mini LED同120hz呢兩樣連普通用家都用得著嘅嘢

得啦,escape key冇用呀嘛,知啦
性價比高 品牌效應 工作需要

揼曲 揼圖 揼片 更何況依家iPhone都支援4k

閑閑哋拍條片都話4k

應付日常需要剪下啲生活片都夠啦

仲有spec呢啲野 追得好快

既然而家有部spec又勁 性價比高 咪買

反而睇唔慣啲人又話唔值 又話冇乜料到

咁佢地又浪費時間留言做乜鳩 唔值咪唔好買

搵埋比佢
xps跟3060要兩皮
佢又睇唔到咁
砌desktop吧啦
問都唔俾問惡撚到,中國共產黨需要你
需要既人先會入黎
5位數買部靚laptop有幾貴?
等緊蘋果開光線追蹤
xps個定位就係抄macbook
配3060仲貴崩過macbook
唔配咪又係打唔到機
啲人又唔講

總結傻西先用laptop打機
唔係唔俾問 咁有幾多game支援macOS先?

不嬲廠商都唔支援mac

我又唔明啲人問黎做乜?

我會話個spec一定打到

但我問返你 有幾多support macOS嘅game?

就算我依家答左你打到機

到時你又拎住隻3A大作問點解打唔到

我撚知咩 你問啲廠點解唔support啦
parallel好似打到?
可能呢個年代大家真係用手機多過電腦
所以接受到一皮嘅電話
但接受唔到/唔明白一皮以上嘅電腦
全民智商大倒退
用部死人手機睇youtube
仲要睇埋ads我真係頂唔順
Dell 成間野都係垃圾 剩識請打手 qc差到仆街 寄爛貨比人唔比退貨
佢剩係用IDE揼code咪少用囉
一用terminal/putty駁去server check log/debug, 冇esc 制就慘過食屎

乜而家揼code係唔包support 同debug架,等我都同我腦細講下先,我會做少好多野
我都係想知道大家既考量 多謝回覆
blade
PC laptop得razer blade抵屌
其他都係垃圾
thinkpad仲係ibm就抵屌
但俾埋支那真係不了
因為大家話係工作用
都係想了解下所以入來
佢:terminal咩黎㗎?食得㗎
google intel 都開始搞Soc
win11又有win11 arm

laptop打機好快唔再係傻西
同意 只不過之前 air pro價差冇咁遠
冇諗到今次反應都咁好
gaming laptop都玩咗6-7年啦
真係好反智
睇下m$有咩計仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞