正式宣佈:MacBook Pro今年玩撚晒(2)

514 回覆
16 Like 46 Dislike
想問家陣軟件支援度問題解決左未
M1果陣仲係一大堆大食軟件唔係直接支援M1
利申仲用緊前年MacBook pro 16吋未夠膽換
想問家陣軟件支援度問題解決左未
M1果陣仲係一大堆大食軟件唔係直接支援M1
利申仲用緊前年MacBook pro 16吋未夠膽換
好多撚software run唔到 諗真d
早幾年 MacBook Pro early 2011 仲有得免費換底板,呢件事我真心覺得 Apple 係有誡意 support 佢既 user, 真心讚
N年前用過
Save MS word錯晒位比人屌到仆街
而家仲有冇呢個問題
睇你用慣DVC、final cut 定Première 邊款即,買邊款睇自己
冇事啦
除左docker build 有D煩之外
其他都ok 喎
文書機你16定64
都完全feel唔到啦
曬錢買64做乜
m1係i5
pro係i7
max係i9

功耗係apple silicon領先,但intel alder lake有atom細核直行x86,大核鋒值性能應該高過apple

amd好似未出大細核配,但igpu可能有價錢優勢

所以要等實測出同睇你用開咩software
玩左咁多年先搞大細core
唔知windows 點搞
想問邊個做室內設計會用MAC
琴日訂11/11先送
Apple會唔會提早送黎
訂左部32gb 16" m1pro 要18/11先送 我都想快啲
唔會.... 我26/10 到 APPLE 會唔會11點前送到比我呀
好想買
不過而家嗰部用咗9年仲未壞
屌 我以為七年係極限
你有冇update 到最新Mac Os ? 我部舊機更新完好似慢左
我個型號只可以更新到去Catalina
執相剪片打機都冇問題,係啲電冇得好快
所以要一直插住charger當desktop用

我阿哥嗰部小白仲誇張,2007年用到而家都仲未壞
我身邊啲朋友、同事部macbook閒閒哋用十年八載
so far真係未聽過有人壞到開唔到機
所以我都唔打算買apple care 真係好少壞
我由千禧年代開始用apple產品
從未試過買apply care
係 fcp係apple自己出
正如windows movie maker唔會出現係mac到
兩皮幾買文書機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞