正式宣佈:MacBook Pro今年玩撚晒(2)

514 回覆
16 Like 46 Dislike

夠你用到2031
想買部 剪4k片
點揀好
科技野為左啲9成時間用唔到既功能去不斷比多少少錢升級係最傻仔恕我直言
你會用terminal就會日日用

用ps ai都會用到
IT 狗表示冇esc 機完全係垃圾
手提電腦都玩埋M字額
其實想target咩人?
有幾多人需要咁專業
呢個價錢係咪真係值得

Apple機仲要好容易爛Mon
要大Mon不如買iMac
加上個劉海都幾樣衰下
會唔會影響使用都係未知

有錯歡迎糾正
我覺得主要睇你用唔用得倒多左果16粒GPU 同個唔知咩引擎 考慮你係咪有玩開同gpu相關程式 eg.剪片繪圖,gaming ,ai gpu計算為主
核心上就兩隻都係十粒 應該食cpu相關程序就應該冇咩大分別
上個post勁多人問打唔打到機

我覆左句 好心啦 咁大個人仲淨係諗打唔打到機

買得macbook都係for工作 揼廿揼片揼圖
3.5可以做埋line in
普通拎黎睇下av用唔用得盡新MacBook pro d機能?
ipad 都用唔盡
既然你心思思想升 咁你要考慮埋 apple產品冇咁易升級
到你發現唔夠用果陣 唔係拆開佢就咁換粒cpu
如果一兩千蚊唔係大數目 不如加埋
一打機就唔好諗mac啦
都俾得出萬5仲買3060咁睇唔開
唔剪片唔打機既話其實可唔可以講新機d咩m1 pro,咩新cpu其實對自己冇影響?
exactly
air 對你來講可能都overkill 到痴咗線
你咪又係一句冇幾多人

只可以話ching你見識好少

得閒多啲去人地啲startup睇下

又或者youtube睇下macbook個定位

4k 8k直出嘅片 我諗市面上冇幾laptop機剪到

退一萬步黎講 你啲game development 咪又係macbook寫出黎

唔好再用打唔打到機去界定一部機勁唔勁

我可以答你 macbook係打唔到機 但唔係佢個spec唔得

係廠商唔願意投放成本去開發3A落macOS
加多少少買Mac Pro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞