點解楊千嬅當年會紅?

755 回覆
780 Like 19 Dislike
不過新紥師妹都係靠方中sir啲演技同劇本好
佢啲戲真係垃圾到
點樣借運?
#me2
19年鬼節拎d碟燒比佢老母
歌:
90年代尾-00年代頭事業開始有起息時,就幾乎每年有首代表作:再見二丁目,少女的祈禱,可惜我是水瓶座,小城大事…一來k歌啱晒啲人唱K,二來得佢唱到嗰種感情味道,於是嗰幾年人氣就長期keep到

影:
玉女添丁,行運超人,新紮師妹,啲片又收得又好笑,嗰幾年成個香港市道氣氛都差,佢啲戲係幾帶到歡樂

00年代頭已經建立咗傻婆,真性情,樂觀形象,年尾攞獎時又時爆下金句,所以成功變咗一個icon
之後00年代尾其實開始減咗人氣,但佢又會轉型做中女啲戲,又結埋婚收成正果,箍到一班同佢一齊成長嘅Fans

可惜佢而家過少奶生活,都唔care啲人同fans點睇佢,最緊要過好生活,咪變咗奶共,以前所有形象幻滅

所以佢紅都係多得paco, 幫佢嘅音樂人電影人,Fans

以前都幾鍾意佢,可惜
少女的祈禱
借住香港人戇鳩嘅運
一開始sell鄰家同普通
點知越黎越多貴人同機會 真係娛樂圈奇蹟黎
大激賞嗰陣已經好紅
拍劇出碟全部都收得

佢拍餃子之後個出曬事
形象一路插水
奶共來講佢都算好成功
以前既佢行真性情路線
林夕寫比佢既歌都好有堅強獨斷獨行現代女性心聲

不過嫁左人之後變撚左「我嫁得出我好成功」果種女人,然後同丁子高奶共一直墮落至今
Sammi 唱快歌咪一樣
但林夕IG 只follow 佢同明哥
搵mirror唱下囉
如果真係咁多人講冇唱功冇感情, 咁唔係佢嘅問題, 係真金白銀俾錢支持佢嘅人問題
講真而家都唔算還運
佢上大陸都仲係好多野撈
而家又有錢
只係比佢啲舊fan屎唾棄啫,你覺得佢好care咩?
就係因為已經上咗位先高票房
佢早期大把歌數得出名,去到余春嬌已經數唔出佢嗰排有咩歌
點會係靠余春嬌紅 佢嗰陣已經成個阿嬸咁
當年噓嗰班應該係菇粉嚟
楊千嬅嗰年個勢弱好多啦
佢po新ig d舊fans or haters 留以前楊千嬅首歌d歌詞
佢係咁del 幾百個comments都逐個del
佢未必好care既 但又唔係完全唔care
其實佢最好唔care 繼續係大陸d綜藝節目度流眼淚啦
鄭伊健淨係賣頭長髮都夠上位啦
楊千嬅賣大笑都上到位先真係奇蹟
佢之後去到Amusic個勢真係沒有最弱只有更弱
果首啦啦誇啦啦
但佢照一直攞我最喜愛
可想而知d fans果陣幾擁護佢
又可想而知而家d 前fans幾唾棄佢
觀眾緣
同埋佢俾人感覺有正能量
10-20年後就會有人問某男團..............
Ching知佢龍野喎
主要係落差問題
容祖兒奶共其實都比好多人屌,但佢公司一早已經要佢奶,十幾年前已經唱緊祖國兒女,奶共唔係呢一兩年嘅事,鐘意得佢嘅一早知同接受左,啲人鐘意佢實力多過人設
但楊千嬅sell大無畏真性情做自己心口掛住個勇字嘅人設,鐘意佢嘅大多係鐘意佢人設多過實力,所以佢個人設一崩再加上本身無實力,啲fan屎咪走囉
Twins fans表示嬲嬲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞