點解楊千嬅當年會紅?

755 回覆
780 Like 19 Dislike
當年好鍾意佢,唔知點解, 經過19年事之後, 突然好憎佢, d cd 掉哂, 當中有6隻親筆簽名
其實時代唔同好難比較
不過真心佢以前真係唱到歌既故事出黎
真係感動到人
唱歌除左技巧仲好睇其他因素
見到你個comment諗起鄭秀文
霞~~呀亞呀丫~~像關係親密的戀愛
因為903捧
同193一樣
無人回到依點?

主角級女諧星係極少,傻妹型更少

香港另一個只諗到did did,但佢係大姐型,唔係傻妹型

所以千嬅係獨當一面
乞狗係屌人
千嬅係自嘲
點同
形像討好有觀眾緣
同埋樓上都講咗,唱片公司好識玩包裝玩噱頭,上下半場呢個idea 好特別
再加埋新紮師妹果堆戲所以爆紅
根本陳慧琳先係一個奇蹟
唔唱得唔跳得 樣中上 當年做埋天后
本身諗住溝條女
一聽到佢話中意聽呢條紫頭閪即刻冇再講搵佢
品味差撚到
夠高
啲歌幾好聽
主要係當年金融風暴後, 好多人都輸身家破產, 要燒炭跳樓, 捱得到既, 都苦捱緊, 當時D人都係想笑下開心下, 所以當年玉女添丁後, 再拍新紮師妹, 戇下鳩下, 睇完笑住出戲院, 所以咪紅囉, 之後凱琪薛想執二攤拍新紮師妹3, 明明係原班人馬, 係男女主換人, 票房雖然唔算太差, 但以系列作黎講算係仆直
新紮師妹係幾好笑
佢真係好似漫畫行出嚟咁
食正當時漫改熱潮

後面入蛋記比人雪 佢自己都索性半退休
講真又冇呢個需要
細心睇返佢做過講過啲乜 俾起好多偽人都唔算乜嘢
好多人其實都係一沉百踩
只能話佢PR太弱
新紮個陣都紅,同埋d人覺得佢大癲大廢個人真
仲有佢d歌易上口,y文林夕 d詞又好,情歌易有共鳴
仲要到今日Sammi仲未攞到影后...但佢拎到
如果唔係佢自己唔想繼續拍古惑仔, 應該仲可以拍多幾套, 龍爭虎鬥先加左錢家樂入去, 明明可以繼續寫落去
當年佢畀英皇雪, 好似話係佢唔肯簽埋經理人約, 堅持要林珊珊繼續跟佢, 有情有義係要代價, 我唔知佢係咪畀人玩, 首直腸直肚, 你老母, 乜撚野黎
佢夠貼地
佢有佢老公幫手助攻
影后到底係選乜? 唔係選演技好嗰個?
冇辦法 因為古惑仔呢套戲
佢為咗洗底拍咗勁多套教育片
九龍冰室 天行者 飛砂風中轉
套套都係黑社會大佬改過自新

快樂與哀愁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞