點解楊千嬅當年會紅?

755 回覆
780 Like 19 Dislike
唔該曬
所以d影評人對花椒聖荷西既演技評價全部係你眼中都係垃圾
然後楊千嬅就係全宇宙做戲最叻既天后
評價? 影后呢?
彈sammi 一定等於讚楊千嬅最叻?
幾十歲人中肯啲啦
所以有演技評價一定要有影后?
咁多屆頒獎禮頒比一個人 其餘冇得獎既就係全部冇演技?
所以楊千嬅當年贏周迅 真係春嬌做得好過聽風者?
林夕係咪鍾意黃耀明
你自己唔覺得感動姐
係大陸大把後生仔女瘋狂迷佢為佢感動啦
咁唔通佢地話楊千嬅d歌感動唔到佢 就係客觀既事實?
當年評審覺得係囉
同樣例子
05年容祖兒有邊首紅得過痛愛,我的驕傲,心淡?

我有講到金獎唔應該係容,hocc?
事實楊當年就係有金曲烈女,仲要係當年top 5最hit
烈女 又係當年叱咤十大,憑咩唔可以攞女銅+最女?
當年真係大紅大紫 作詞好重要 但演戲就…
我咪話我自己囉 我有唔比其他人咩?
同樣例子
05年容祖兒有邊首紅得過痛愛,我的驕傲,心淡?

我有講到金獎唔應該係容,hocc?
事實楊當年就係有金曲烈女,仲要係當年top 5最hit
烈女 又係當年叱咤十大,憑咩唔可以攞女銅+最女?
我係話攞女主角嗰年之前
你都講得出電影名 唔奇蹟啦
當年楊同fiona都有 500幾Ap
其實小黑與我 ap仲高過烈女
要比fiona都唔係冇說服力
根本當年冇人話過人瑞值得拎金
係上面有條友為反而反

跟住你講到人瑞完全唔值銅咁

咁事實當年值得攞金嘅係hocc
當年噓佢攞金嘅亦係hocc fans
算啦 你要咁講我唔阻止你
你以後唔洗回覆我架喇
大家咁話
咁係咪應該數埋梁漢文
你話佢唔紅咩,佢又有大把hit歌
但又真係唔可以用紅嚟形容佢

冇乜人氣但係咁上紅館
唔係big 4就係男人幫,加埋自己個solo

佢勁在次次都執到好籌咁痴埋其他人拎人氣同存在感
好多人係跟風反,從來都唔覺佢有咩咁大罪,近年演唱會都唱得唔差,撞正大陸巡迴要跪就食晒所有反共情緒,我諗佢而家都放棄咗香港市場,本身仲揀香港做尾站話大改rundown,見到啲人反楊又繼續奶容就知鷹黃好識帶風向
我覺得係楊千嬅個聲夠獨特 辨識度夠高
好似水瓶座果首咁 佢個原版其實最耐聽
咁真心天生一對,每當變幻時嘅佢做得真心好
唱k一定會有人唱烈女同滾
好撚紅嗰年真係
佢唱出嚟嘅感覺真係零舍唔同
嗰種夭心夭肺嘅味道真係冇其他歌手代替到

但佢而家已經唱唔出呢種味道了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞