點解楊千嬅當年會紅?

755 回覆
780 Like 19 Dislike

佢對歌曲感情拿捏係好嘅
好似話林夕聽到佢唱二丁目之後都好impressive
但唱黎唱去都係呢種風格
港女式K歌

唱唔到大歌
音域窄
Grooving 不強
音樂造詣不足令臨場出唔到好多即興變化

喺K歌大熱嘅環境下佢自然係頂尖女歌手
但而家啲人鍾意聽r&b 加啲rap節奏感勁嗰啲佢咪拿捏唔到
呢隻又小城大事/煉金術/處處吻
又好似人瑞開始自己唱片監製如果冇記錯
又903力谷+04 年kelly未唱大長金/雞容唱完我的驕傲/gigi sammi 冇咩hit歌
。。。咁咪hit lor
k歌易上口唔難聽
傻婆形象親民,當年興笑片,佢同啲當紅男星好似古天樂、劉青雲、吳彥祖、任賢齊、梁朝偉拍愛情喜劇,想唔入屋都幾難
佢D歌確係好聽
同埋佢同容祖兒穿屎都係算食正卡拉 ok 黃金時期
穿屎唱得仲差過佢都紅到乜咁啦
時來運到無得拗嘅
又唔係歌唱比賽唱得好唔代表會紅
你睇送禮勤霉左好多年比人過哂後尾都係紅得一兩年咋
人肉 CD 機無運都係行行企企架咋
人緣好有人幫寫歌開戲係最重要
有實力但人緣差嘅係點都有唔少板睇
twins都係
笑左 d歌hit 又要關其他人事 講到其他人讓佢俾佢hit
twins 賣點 係青春活力加小朋友偶像
古惑仔出場靚仔到仆街,更靚仔版李敏鎬
唔撚係下話
2019係女歌手tour大陸排第一
如果唔係因為疫情,應該破咗香港女歌手紀錄

同埋依家係大陸啲job接唔停
個個都等緊佢開演唱會
佢係大陸開親演唱會廣東省,成都重慶長沙武漢北京上海杭州廈門南寧嗰啲一線城市或者省會係一定爆,仲要大部份都係ourdoor嗰啲幾萬人嘅體育場

同埋以前講佢借運淨係可以紅十年同埋冇仔生
依家佢紅咗二十幾年,仔又生埋,依家係大陸都紅埋
佢就算無古惑仔都會紅到退休
參見中華英雄同聶風
16號係之後㗎啦 同一隻碟仲有分身術
王傑同ekin 英皇特登簽黎搞衰佢地
你搞清楚未㗎
佢嗰年係搶咗hocc隻金獎
俾hocc fans 噓呀

01年已經開始自己監制大碟啦

依個又係突然大運到爆紅
第一首歌發現好似係果年年尾先出無耐跟住就掃哂D奬
短時間內俾人話係第五天皇
話佢唱得差但係佢都有為數不少嘅好歌
不過就無人瑞咁多
人瑞當年有 烈女,嗰勢邊弱
相反容當年冇金曲,relection live 劣評如潮 ,好心咪吹得就吹
嗰陣16號愛人同煙霞癲到冇plug但仲hit過主打分身術
女校男生
明愛暗戀補雜社
友誼第一
眼紅紅
我們的紀念冊

屈撚到

完美中學雞偶像
唱盡求學時期啲感覺

呢個定位twins 大左之後都冇再有歌手fill返個位

tbb 幾條𡃁妹可能得,大家學生妹易有共鳴
但Gigi第一首出真話的清高扮老人
同埋tbb 係原罪大家都明唔會紅
同古天樂嗰套乾柴烈火笑到大半套ng花絮咁
佢從來喊都唔會遞咪俾fans唱
好心反都做足功課
佢啲歌要食佢電影加乘先紅
佢啲戲要食佢漫畫feel先會大賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞