點解楊千嬅當年會紅?

755 回覆
780 Like 19 Dislike
你知點解既 我身邊好多人同你一樣
近排日日聽佢D歌
少女的祈禱 野孩子
重有幾首
我上面有用slash /
即係“或者”
唔係兩樣野同事進行

唔駛扮睇唔明中文

雖然無concert,但有當年live啲片
難聽到台灣人都係留言笑

https://youtu.be/uecHMo5niZ0
因為佢當年有好多扮lady gaga既造型
去宣傳佢果年既重點計畫
即係ladies and gentlemen演唱會
同埋果首我笑左幾年既ready or not
跟住瓊jer先笑鳩佢呢個年紀扮lady gaga
同埋呢個年紀仲爭獎
然後P左好多佢變左老太婆既相擺係自己fb做icon
所以先有樂壇人瑞個名
到下一年又話咩開演唱會得珠三角地區(因為佢大左肚搞唔到)

講返轉頭 楊千嬅2010個ladies and gentlemen演唱會難睇到核爆 ready or not d國語派台歌又膠 派飲酒思源又發生疑似走音要回收派台歌事件 但最後果年都女銅+勁歌亞太區女歌手 咁係唔係都係同05年容祖兒個例子一樣道理?甚至更差?
係,果時英皇要捧檸檬,專登簽Ekin 返來但俾d on9 角色佢,有套著Robin 衫襯Twins, 睇到呆L 咗
認同
大把人唱eason 啦
細個鍾意過佢,可惜天生二奶命。當年華星等到許志安過檔以為可以坐正一哥,點知新秀殺出個Eaaon 出來,仲極速上位。
沉咗一陣去金牌跟Paco 扑中隻七友諗住掂啦,上位喇,第二年突然殺出古巨基隻必殺技,就一直收皮到依家...
Eason 好多歌本身音域唔難唱
係唱得難聽定好聽
唱阿lam側田嗰啲連嗰個音都發唔到
Eason音域闊喎
大把人唱側田啦
竟然有咁認真咁好既分析
佢華星年代d舊碟真係好正
全部都好有個性
佢個陣唱法都好獨特,唔係其他人唱到
歌詞夠mk
佢都唔完全係冇唱功既
加埋幸運所以紅到囉
珍 當年好鍾意睇紀曉嵐
但係有佢個季係最唔好睇
歌本身好聽, 佢本身把聲又唔錯
除左開頭LIVE唔穩之外, 就咁聽CD其實真係幾好聽

然後戲唔係特別好, 但係夠自然, 好似歐陽震華咁, 觀眾睇得舒服

諗諗下基本上就係女版陳小春不過楊千嬅個形象更加正向
佢10年前已經深黃,點可能唔紅

旁人從不贊同
而情理也不容
仍全情投入 傷都不覺痛
如窮追一個夢
誰人如何激進
亦不及我為你那麼勇
沿途紅燈再紅
無人可擋我路
望著是萬馬 千軍向直沖
我沒有溫柔 唯獨有這點英勇

我也希望被憐愛
但自願扮作英雄去保護你
勛章你不留給我
仍然願意撐下去
傲然笑著為你擋兵器
當年無busking, 無競爭, 少娛樂, 以前禾稈擒珍珠, 依家有social media, 想擒都擒唔住, 自然有競爭.
雞蓉好多首歌都唱到街知巷聞,唱歌技巧係有, 不過始終覺得佢只係一部唱歌機器
可能因為全部英皇藝人都去奶共, 覺得理所當然d

人瑞本身人設係心口有個勇字, 點知原來佢覺得翠翠隻手更溫暖, 同人設落差太大, 一班年資深的fans 反彈好大, 帶頭落力反人瑞,無限追擊佢
以前應該係單戀佢 之前明哥被捕, 林夕連出n 個posts, 反應好大
如果一世都無運嘅人仲有無得借
楊千嬅冇pr點同
咁要問d師傅
淨係記得開演唱會都咪咀
垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞