點解楊千嬅當年會紅?

755 回覆
780 Like 19 Dislike
佢𠴱堆歌,係得佢可以唱出個感覺,同期無其他女歌手唱到
佢 sell 性格呀當年
紅撚到舊登以前有個千嬅組
啲歌講中港女心聲
mirror都紅到啦
佢Let's Begin - 321 嗰排啲歌仲會升Key唱,睇得出有Heart回饋歌迷,但多功能開始啲品味就…
而家sell真奶共
佢唱可惜我是水瓶座真係幾好聽首歌完完全全屬於佢一個

btw林夕寫左好多好歌比佢
時世造英雄
運氣

果陣又懶係特別咁, 當時唔需要多個sammi 既人出現
造就左嬅嬸出黎
因為陳輝陽同林夕幫佢作左首

少女的祈禱比佢

好多歌手點解紅唔起,係因為無一首點石成金既金曲

還看樂壇

容祖兒~我的驕傲

謝安琪~囍帖街
其實佢唔算時世造英雄
只可以講佢公司個計算做得好好
佢搵嘅音樂班底好強
佢個人設係用歌做出黎
聽佢嘅歌會令你好似
佢朋友識左呢個人好耐咁
個人認為容祖兒即使冇《我的驕傲》都可以做到天后,佢之前已經有未知、不容錯失、痛愛、怯、爭氣呢d hit歌。
相反楊同謝真係幾靠呢2首歌先大紅。
成日拎我最喜歡女歌手
成班人叫佢丁太,屌佢老母奶共閪

講返事實,因為余春嬌幫到佢好多
再見二丁目

因為Wyman
佢係由少女的祈禱起家

首歌又真係唔錯嘅

食正唱K熱潮
因為人山人海幫佢度身定訂咗好多啱佢形象的歌
華星果期嬅嬸係SELL 鄰家女孩
有親和力+觀眾緣
去到PACO年將佢大笑姑婆呢個形象發揚火大
加上有新紮師妹, 行運超人呢類笑片加持
又得到903寵愛
好難唔紅
問下班港女
果時己經覺得佢好撚假
佢本來一直都係半紅不黑, 係少女的祈禱呢首歌唔知點解意外地極受歡迎, 跟住電影又搵到定位, 又match到大笑姑婆戇鳩形象, 但係顛峰係新紮師妹, 但其實個勢已經頹, 之後keep到出到高票房電影, 同埋好歌, 先至好似好紅
個人夠「真」吖嘛
同埋d fans夠傻
d人話佢借完運而家要還返 折墮咯
都係果句 期待下一套一番主演既電影同埋下個唔知仲有冇得開既紅館演唱會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞