點解楊千嬅當年會紅?

755 回覆
780 Like 19 Dislike
黑社會 mk仔偶像
咁陳慧琳既歌係岩播既你試下人地high緊個陣播可惜我是水瓶座睇下會點
所以rave party一收皮
kelly都迷失方向,都收埋皮
1. 種生基
2. 痴埋wyman度, 扮老友攞正歌詞..後反面. 反目後已經開始唔掂
3. 成日扮烈女, 吸引到一班媾唔到仔的豬扒支持, 但食咗丁子高後, 再無光環
佢上位時間係1997-2004年
抬起我的頭來開始年年都有十大歌
如果你係80後, 可能仲有印象, 當時出廣告直情夠膽死話夏天的故事隻CD 10隻歌, 10隻都係主打, 事實當然唔係, 但佢有陳輝陽, Eric Kwok, 夕爺,YY同人山人海加持, 每年幾隻主打,幾隻都可以係大hit作品
佢唱功真係好麻麻, 但同期大把偶像派由model變歌手, 比較之下佢真係唔係特別差, 加上佢自己係長期戀愛失敗者, 唱失戀情歌真係唱倒種感覺出黎, 大家容易共鳴, 唔係唱歌有技巧就做倒, 有d人鍾意聽靚聲, 但都有唔少人其實鍾意情感主導, 鍾意就係鍾意, 都唔洗講點解
另外佢形象sell 夠平民, 又多金句, 以前頒獎禮個個拎獎都係係咁2多謝邊個邊個, 佢拎叱吒女金果陣講勁多野又喊晒, 又話咩冇樣冇幾千萬堆頭係心口得個勇字, 直情開左個先河, 之後D歌手拎獎都開始學佢講好鬼多野, 又bit兩滴眼淚咁, 爭取時間賣個人廣告, 搞到成日overrun
兒登仔冇經歷過其實好難明白
雞容只係羊生用一大推錢砌出來既成品,paco當年講過冇咩人會用咁多錢去推一個人,基本上好難回本
但容祖兒一定回本有突啦
香港人不嬲食開屎, 你睇mirror就知
陳慧琳呢啲垃圾都紅到啦, 咪一擔擔
人地係天后級
你出黎返工未

平時都係獎就老細攞
野就你做架啦
咁都好信
2021年藍唔藍反映到呢兩條友嘅人格
你識歌過林夕
呢啲唔係佢自己講,係佢班幕後音樂人講
點解
古巨基唔清楚

但惠州政協就算吧啦
咁真心
好多負面新聞,打過莊思明,佢前女友
憑春嬌與志明拎影后
個隻樓盤歌係馮曦妤唱,本身做開幕後,有排做過幕前又唔見左
係,後尾俾人搵返出黎,出過一隻碟,好似唔賣得,應該做返幕後
唔講都唔記得馮曦妤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞