點解楊千嬅當年會紅?

755 回覆
780 Like 19 Dislike
陳慧琳都好離地
以前有個朋友好迷佢,日日逼我聽陳慧琳D歌
睇嚟大家都係曾經嘅忠粉佢唱功係唔好,但由佢把聲唱出夕爺嘅詞真係份外有feel
但佩服佢真係出道咁耐都零負面新聞咁濟
記錯咗sorry
無錯,曾經千嬅俾人話係翻版sammi,傳過不和
咁人哋本身有錢
離地唔奇
但講外表唱工為人
一定好過人瑞
同mirror 一樣,marketing 力谷
因為林夕鍾意佢,又因為佢更加鍾意林夕
都唔算曾經,依家仲會聽佢既舊歌(不嬲覺得一首歌唔只歌手,作曲同作詞都出好多力,所以唔會因為歌手奶共而否定D舊歌)
都掛住以前既千嬅

而家呢個老公家庭第一既奶共女歌手唔知乜水
903嘅獎係計播放率,唔係話比就比
我記得佢間公司好識做marketing, 又出隻碟分上場下場總決賽,啲歌名又生鬼叫楊千嬅,又拍啲電影突出佢kai kai哋嘅性格, 所以佢係完全靠公司,加能力係100%好運嘅明星
其實當年覺得呢首歌都幾難聽下
仲有yy
佢條命真係好
香港兩大都勁痴佢
係,林夕話過最錫佢同王菲
以前人生check list係至少聽一次佢嘅演唱會
Eason有無資格做鏡上弦
有冇聽過《數你》eason段和音
好sweet
發現早期好多歌都係eason和音
王菲係無名份夫妻
佢話比其他歌手既歌詞係頭髮,可以生返
比千嬅既歌詞係血、肉、骨
可一不可再
性交轉運
陳慧琳紅係靠雷頌德,楊千嬅紅係靠林夕。但陳慧琳紅係人都估到,楊千嬅紅係人都估唔到啫。

我由楊拍紀曉嵐就唔鍾意佢,好記得張國立點評價佢
又唔似
https://www.youtube.com/watch?v=y0xCBNx37z8

呢度一開波eason入低晒耳,即刻比千嬅啤撚住 eason都忍唔住笑
覺得佢地就算拍過拖都放低晒
旁人從不讚同
每當變幻時好fit佢哋

我當年有個老師好撚鍾意佢
仲勁有趣咁串當年gem淨係識鳩嗌話楊千嬅感情細膩
我心諗你搵都搵個好啲嘅嚟比吖大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞