點解楊千嬅當年會紅?

755 回覆
780 Like 19 Dislike
啲人根本唔知發生咩事
明明佢冇撐警,冇護旗又話佢有
本身就係有公司係背後帶風向引導輿論
跟住一沉百踩,為反而反
我唔清楚層主係咪講05年叱咤
所以我第一句話「應該講緊」
我都唔太記得係邊班fans吹雞噓人
(又或者其實根本唔只係一個歌手既fans噓)
冇呢度d人咁好記性
但amusic都好過而家係佢老公打理之下
咦咁我呢度其實係咪可以反駁你
影后呢?提名呢?
no offense
瘦咗靚好多
呢度成堆歌近半都唔係出自呀y文手筆囉
因為人山人海幫佢作曲, 佢開頭個幾隻碟同kay tse 一開始一樣
市場上根本無呢D風格
但少女的祈禱之後就唔得, 因為開始公式, 同謝唱完喜帖街之後麻麻
但呢度幫到佢大陸發展吖嘛
又話開好多巡迴演唱咁 又可以上綜藝落淚
以前好愛,依家唔知
咁文雋之前都有公開講過呢2套楊小姐都以好少分數之差最後排第6,無緣5強嘅。
人山人海型底無得輸
903又捧佢地
如果唔係at 17 唔會開始就咁多人留意
梁漢文我唔認為佢紅過, 不過佢好過老死阿公同老鼠安少少, 但基本上都係紅歌不紅人, 佢生涯高峰應該係美女廚房, 之後big 4, 係張衛健離開無線後上左位, 見班兄弟霉霉地, 尤其係阿公係台灣衰左之後一直都起唔返頭, 回頭拉班兄弟上去
mirror都有條件紅
我諗唔到千嬅邊到輸mirror
plug上台或者係係
但大碟01年到06年一定贏晒
隻隻到年尾好多樂評人推薦

成隻碟聽就聽到好多市場當時都冇做嘅實驗性音樂
Slowness、你們的幸福、Kontinue 可以點樣麻麻法鳩噏有個譜啦,你淨係記得人哋啲成名作就話其餘麻麻
過多幾年同樣有人咁問mirror
纏綿遊戲唱到街知巷聞
但全港對個歌手冇興趣

到03年七友拎埋至尊歌鯉魚反身
之後又係完全煲唔起

都算樂壇奇蹟。
佢地眼中唔係好似最早期個D 菲情歌 姿色份子 個類就係垃圾K歌
大把深黃喺Fb 係咁share 容祖兒新歌
A music 衰編曲同唱法
陌路佢MOOV 個編曲好聽
71 叫哂旗下明星出POST 叫人飲多D水
港男:「成班乸型憑咩紅 唱歌又唔掂」
港女:「係囉 其實我不嬲麻麻地」
其實如果冇楊小姐本人都唔會有呢堆歌,啲歌係寫俾佢,佢同填詞作曲人之間份情誼唔係其他人取代到
所以咪話佢同佢老死阿公同老鼠安一樣囉, 老鼠安首男人最痛同如何可以不愛她勁過纏綿遊戲啦, 至於阿公, 情來自有方, 越問越傷心, 獨立宣言, 其實我很擔心, 那誰, 有邊首唔係紅極一時, 但就係紅歌不紅人, 所以有時有D野, 係你就係你, 唔係你既就唔係你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞