[本地足球] 2021/22 港超聯、亞冠、亞協及香港隊討論區 (19)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
一句講曬 全部有放人去踢嘅球會都係on9 港隊夠唔夠人同踢成點都唔關球會事
比50蚊可以唔凍
shogo 阿一要比人排了
一陣對日本前又會講 證明我哋華人去到國際舞台都唔失禮
更即場宣布由謝家榮擔任隊長

義和團頭馬,做醉佳隊長
身兼兩隊主教練的張健峰解釋,「香港U23」組軍較遲,部份球員曾暫停練習一段時間,未能追回進度,「例如培基控制飲食方面有問題,狀態不足應付國際賽;個別球員則防守能力不高,不符合戰術要求。」

謝家榮做隊長:會好好珍惜

不過他強調,謝家榮便是全靠在新球隊踢起狀態,入選今次大軍;更委任這位守門員擔任隊長。「他很有潛質做領袖、上大港腳,想他習慣背負多點責任。」

疫情下港隊今次特別要求球員緊守紀律,守時、定期匯報體溫等。謝家榮的首個隊長任務,便是收集隊友意見,統一全隊「有長有短」的波襪。他相信自己能勝任:「做隊長沒有太大感覺,任何身份也會為出線而戰,希望用精神感染全隊。」

第一屆也是最後一屆參賽的他又指,會好好珍惜比賽機會,希望周六(23日)先擊敗柬埔寨,下周四(28日)鬥日本時能盡量減少失球。「預計自己會跟在菁英盃時一樣忙,幸近來的比賽助我重拾比賽節奏,增加了信心。」

張健峰就期望,球隊能次名出線,「球員想跟日本踢一場轟轟烈烈的比賽,但要先做到部署,才有望拉近距離。」他透露球隊返港後的兩周,首3日會在酒店隔離,餘下時間獲批准點對點到球場練習,料可減少對港超球會的影響。
尼佬唔會播亞協啦
CLS
天氣凍啲啱曬史葛啦
俾一仔做仲好 常規大港腳正選 中日混血代表香港隊接受唔同血統嘅人踢 真心愛香港
「他透露球隊返港後的兩周,首3日會在酒店隔離,餘下時間獲批准點對點到球場練習,料可減少對港超球會的影響。」

居然可以去練波咁好
講真謝家榮今年表現夠班入選大港腳
場上表現夠 場外表現就
大港腳有輝、鵬、保羅、謙、肥袁、09係佢前面

好簡單ja嘛
你係盧比度
望住個賽程
應該點放人去平衡球會(老細)同港隊利益?
無平衡 只係選擇左東方利益
孫銘最慘,白白冇左個對日本既機會
同意 對球員自己同港隊都係有損失
我收嗲
寧願搵區隊踢
謝家榮的首個隊長任務,便是收集隊友意見,統一全隊「有長有短」的波襪。

波襪唔係足總提供嘅咩? 定係要著自己嘅襪?
又唔係A級賽 球會真係有權唔放 fifa白紙黑字寫哂

講真足總明知有呢d比賽都唔將港超改期

道理上盧比度同東方無錯
咪得對傑志一場硬仗
艾華頓同費蘭度都開始踢得啦
所以中風放葉卓文林樂勤最on9
有長有短 一仔着開短襪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞