[本地足球] 2021/22 港超聯、亞冠、亞協及香港隊討論區 (19)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
不如邀請下八大參加菁英杯把啦
咁樣可以整夠12隊
poly班港超兵點分身
整隊八大聯隊得唔得
問下查理史葛點解地盤佬鍾意食蒸魚飯
傑肯放一仔去日本 孫銘就留係到
東方真係好支持香港足球
要咁搞
不如開兩多個位 畀大專杯冠軍同亞軍踢
東方不嬲多人反
Hi Chalie
Could you explain why the construction workers like eating rice with steamed fish?
我地東方又食死貓 嗚嗚嗚
hi Charlie, I am your fans
佛山事件反到而家
Where are you going next season?
I am going to eat rice with steamed fish
星期六地球聯合軍
真係想知大東方冇孫銘係咪唔撚得
教識球迷 球會利益大過港隊
多謝足總
第一句
我諗尋日對南區已經答到你問題
第二句
佢都有放另外三個喎

撞聯賽
返香港要隔離
無乜本地fit代替到孫銘

球會完全就曬國家隊利益
有邊個球迷唔想
但現實世界會唔會咁運行?
不嬲都係球員球會足協三方角力
有幾何做到中超放棄亞冠咁
就曬國家隊?
多謝傑總啦

原來佢係真傑志總領隊
5件開分身自己同自己講野
香港隊 決選存爭議 張健峰解釋為戰術需要

香港23歲以下代表隊周日(17日)晚上才公布23人決選名單,周一(18日)早上已緊接於香港賽馬會足球訓練中心(FTC)恢復訓練,主教練張健峰坦言明白外界對決選名單有意見,惟他解釋選人是按照球員狀態及戰術需要。

今次23人決選名單中,最大亮點當然屬「外流兵」梁𧙗維,「張峰」坦言要征召這名效力葡甲科瓦彼達迪的後防球員,絕對困難重重:「佢心態好想返嚟踢,但情況好急同緊張,因為要聯絡球會,傾來回細節同保險問題,佢會喺日本同我哋滙合。」

黎培基、林樂賢等球員早前入選集訓名單,卻落選最終名單。「張峰」表示,明白球員或外界對選人有意見,但他解釋道:「我了解佢哋心情失落,但希望球員好似黎培基咁,知道自身狀態唔足以應付國際賽;另外有啲球員可能防守能力唔太高,所以唔啱港隊主守戰術。」

除此之外「張峰」更即場宣布由謝家榮擔任隊長,「張峰」直言這名門將有潛質做領導角色,希望讓他肩負多一份責任感。至於「家榮」則指,今次「U23亞洲盃」屬自己唯一及最後一屆參與,將會更加珍惜機會。作為隊長的他,希望可以鬥心感染球隊,目標對柬埔寨全取3分,作客東道主日本亦可保持不失。
咁既不如比兩隊甲組踢算啦
咁仆街啦 下次港隊大條道理唔放人
嘉榮做隊長代表華人至上
到時應該凍到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞