[本地足球] 2021/22 港超聯、亞冠、亞協及香港隊討論區 (19)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
20號亞協杯理文對手實力淺談

拿薩夫為傳統烏超前列球隊,現排聯賽第4名,但最近聯賽5連勝,包括9月底主場大炒豪門賓約歌5蛋。去年曾經安排烏超現在排第三的AMGK對賽一家中超保級隊,個人認為拿薩夫水平大約在中超下游到中甲前三水平。

外援:只有兩個塞爾維亞人。前鋒屬禁區狐狸型,只要睇得緊d,沒大問題,速度和身高也很一般。中場也是實用型,未必勁過基爾華頓。

近況:5連勝,上輪亞協大炒印度班霸穆亨巴根六粒,我個人認為穆亨巴根同理文水平相約,因為印度球隊呢幾年係亞協都算唔差。

預測:3:0/3:1。對手水平、近況都在理文之上,但係香港隊對親烏茲別克國家隊好似格食格,經常守和對手,所以我唔覺得會好似穆亨巴根咁比人大炒。理文如果能調整心態,加強紀律性,死守搵反擊機會,唔係完全無偷雞機會,一切取決於教練部署和球員的心態。
法國成隊有幾多個統正法國人?
依個世代大把移民後裔
自然多左人混血

100%華人唔代表佢愛港
隻猶戴咪最好例子

著住香港隊波衫落到場盡盡力力踢
無論乜嘢種族背景都應該支持
好似三個都覺得香港廢wor
第一個嘅best group係科威特阿富汗,下面group of death仲易食

大理文
#香港二十三歲以下男子足球代表隊 #決選名單

香港隊10月遠征日本 — 23人決選名單 #撐自己人

香港二十三歲以下代表隊將於十月參與亞洲足協2022年U23亞洲盃資格賽賽事,而球隊將於10月20日前往日本東京,稍作休息之後就開始比賽。球隊上下一定會盡全力出戰,爭取好成績!

香港隊賽程:

2022年U23亞洲盃資格賽
K組賽事

2021年10月23日
柬埔寨 對 香港
J-Village Stadium
比賽時間:
當地時間下午1點
(香港時間中午12點)

2021年10月28日
香港 對 日本
J-Village Stadium
比賽時間:
當地時間下午1點
(香港時間中午12點)

#HKRT #2022年U23亞洲盃資格賽 #日本 #HKG #香港勁揪 #U23AsianCupQualifiers #2022Uzbekistan

https://www.facebook.com/101380688774593/posts/201061552139839/?d=n
踢到j league應該唔錯
好似唔係
呢間係萬怡?
我理
https://j-village.jp/en/

今次U23比賽場地J Village好似幾正

港超球隊可以去嗰度集訓
睇相係上環

正 好想x
香港足球會乃正義之師
你fuck off返去傑到
諗起巴爾拿之前果張 呢個睇落有啲瘦
好撞過朱爾拿啦你有冇睇過佢踢波
想印返件dutra
等入場睇
打日職都可以一個人踢晒前邊乜鳩都有
屌 咩拿薩夫聽未撚聽過
我係李文恩就book定巴士慶祝亞拹冠軍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞