[本地足球] 2021/22 港超聯、亞冠、亞協及香港隊討論區 (19)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
佳佳都係mix
全部都係鬼佬
可能父母係北方人
係港隊都有奧利華,亞歷斯祖陪下。
係香港u23 一定俾人杯死
對面鬼佬咁又點啫?我哋會有自己踢法去人哋,我哋唔係想像中咁差,我哋值得贏。
你贏到一班半職業足球員的鬼佬炸
咁可以唔計佢
姐係man management要加強啦

不過戰術上同列文比,列文真係比下去
我係 GPS 就拍片 捉兩個出嚟當面同 Seb 道歉 擺上 IG
話比班細嘅知 racist 冇好下場
醉家榮:Philip 名字充斥着洋鬼子嘅含意,所以唔計!
我唔想打中文名姐
lm
揀風水龍都唔揀伍瑋謙
在今晚的比賽末段連入兩球,以全華班反勝港會。26歲的羅曉聰今場不但出任正選進攻中場,更是一度未能落班的他,首次「重返」旺角大球場,「證明華人都唔係太差囉」,為香港人爭返一口氣,「對面鬼佬咁又點啫?我哋會有自己踢法去贏人哋,我哋唔係想像中咁差,我哋值得贏。」

https://fb.watch/8I0CP3NHr8/

有 港超義和團 「扶港滅洋 」大破 港會 精華片了
鬼水龍今年踢得個10 分鍾
其實我覺得謝家榮同mk聰呢啲係個別例子 因為佢哋之前都係群開豪哥嗰啲上一代嘅人
反而細嗰啲好多u隊已經同所謂「非華人」打成一片 仲有大嗰班入面黃浩然都出名同外援多計傾
跑得啱又反應太慢

根本係職業球員既差距

Cls
黃浩然大學生,英文唔會差得去邊,加上有番咁上下學歷既人,目光唔會咁淺窄
但老細可能係buy
好心就收聲踢波,依家多多野講,到時又係畀人笑香港球員無腦
仲以為佢會講失去辛祖,對香港球市會大受打擊,然後hashtag #維辛派
不如番傑志算啦咁
個兩條友去讀下華人血統論啲paper
先再出黎噏啦 分分鐘自己都唔算華人
老實講 唔想令到隊波個形象係差
咪收下嗲囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞