[本地足球] 2021/22 港超聯、亞冠、亞協及香港隊討論區 (19)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
但奧利華都有星星嘅
李永財事件
嗰場華佬遮線勁到,加埋金東進同金奉珍守後面
粗口輝踢港隊有邊鑊算係柒
https://www.hkfa.com/news_details2/14713

係,亞援米曹,外援洛9、迪高、羅拔圖
作日由東方,南區,港會和U23製做兩場精彩比賽,兩場都踢到最後先至分出勝負,四隊踢法,我發覺並不像以前一樣,有波就追,大腳送前,以出現球員控球在腳時會看情況而作出傳,過對方或射門決定,睇起來覺得有文有路,U23踢來有板有眼,如果以作天比賽來睇以後一定有進步,可能產生有水平的港隊代表

By 何老鑑,冇傑志嘅賽事一定精彩架啦
睇佢個款似乎唔知港會班鬼副業先係踢波
精彩=2分鐘精華,仲少過冇直播嘅
佢個 group of death 我學得係好籤嚟喎
唔知你地以往討論成點
但想講一句
平時睇開英超西甲意甲
屌鳩國家隊比賽踢傷踢殘自己球員
唔應該放球員比國家隊/u隊踢比賽個班
冇資格屌鳩東方今次呢個決定
幾年後
蔚山挑戰緊亞冠2連冠
港超聯球隊理文於明晚9時,作客出戰亞協盃跨區決賽,硬撼烏茲別克勁旅拿薩夫。球隊前天已離開烏茲別克首都塔什干,乘搭火車前往比賽城市卡爾希並順利抵埗。主帥陳曉明表示,大家雖然舟車勞頓,但備戰狀況不錯,大家齊心團結爭勝是球隊最強的武器。

烏茲別克勁旅拿薩夫主場位於卡爾希,當地現時正值秋季,比賽當天預計日間溫度最高24度,晚間跌至12度,晝夜溫差12度,在晚上9時作賽對理文來說備受考驗。
From: 大公報
http://www.takungpao.com.hk/life/238149/2021/1019/644811.html
被委以隊長重任的謝家榮稱,會更珍惜最後一次參加U23國際賽,「希望可感染球隊,守時其實不需特別提點,這是職業球員本分」。他稱季初踢足4場菁英盃,有助備戰亞盃外,「我在香港U23比賽是較忙,因而有較多表現機會,可作為亞盃外的預習」。他期望對日本盡量減少失球,對柬埔寨要全取3分。
From: 明報
https://news.mingpao.com/pns/體育/article/20211019/s00015/1634579827224/港足u23明征日備戰-謝家榮任隊長冀感染隊友
輸free header關身材咩事呀,咪逃避問題啦......
唔知頭唔知路就出黎話人無資格屌?
咁佢又岩 wo
守時係本份,又無話過 wing 哂唔比練波
佢完全係以「反傑反件」為核心思想
無記錯幾年前港隊都跌過watt
旺角場好似對巴林🇧🇭
7左2球輸2:0
一球攤Q
一球企位
之前去踢世界盃外圍賽都感覺唔穩陣
對北韓彈琵琶直接導致岀局
最近去巴林果場輸近柱
自從佢無跟范俊業後都跌緊,但講穩定性都係最好。
唔好考慮佢係阿輝,以波論波,佢的確唔值得長期正選
的確係,膠鵬如果唔派膠,其實佢真係值得踢多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞