[本地足球] 2021/22 港超聯、亞冠、亞協及香港隊討論區 (19)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike

From: 禾你港足-meme

上個post:
[本地足球] 2021/22 港超聯、亞冠、亞協及香港隊討論區 (18)
https://lih.kg/2736926

2021/22 港超聯參賽球隊:
傑志東方龍獅理文冠忠藍區、標準流浪晉峰港會香港U23

2020/21 港超聯冠軍:傑志
2020/21 菁英盃冠軍:東方龍獅
2021 亞協盃東亞區冠軍:理文
(感謝Alderweirelamela手足)
港超球員花名搜尋器,新睇香港波手足唔使估估吓
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1W5ndBpKfJLeiUQIShTWRom8OoGX9DycP4pVOuNtRHfE/

各位手足可以用呢張form幫吓手,有其他花名以外嘅料報都可以用呢張form
https://forms.gle/Y9V5RKqM6BTmxCpbA

另外強烈推介新入嚟手足睇睇呢個
港隊、港超、外流球員資料庫2.0
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hMC5qLN6m2vd26aMSXmDuirUsL2zqTd3HtWgls8Q7aE/edit?usp=sharing
2021/22 港超聯夏季轉會窗消息
*為外借
^為外借回收
以官方宣佈/球員自行宣佈為準

參賽球隊:
傑志
In:查理史葛(愉園)、潘沛軒(愉園)、陳肇鈞(標準流浪)
Out:顏卓彬、鞠盈智(冠忠藍區)、鄭展龍(冠忠藍區*)、巴拉克、史雲斯頓、杜國樑(ASA Issy)、唐曉峰、顏翱天(香港U23)、畢頓(香港U23*)

東方龍獅
In:劉學銘(天水圍飛馬^)、胡晉銘(天水圍飛馬^)、茹子楠(晉峰^)、林柱機(冠忠藍區)、米基爾(愉園)、伍家揚(愉園)、林樂賢(愉園)、朱偉鈞(愉園)、孫銘謙(天水圍飛馬)、馬高斯(洛爾卡體育會)、杜華利、巴杜姆(柏特)
Out:迪高(理文)、盧卡斯(Aimoré)、辛祖、鄭璟昊(晉峰)、翟廷峯(冠忠藍區)、杜度(冠忠藍區)、鄭子森(標準流浪)、奧利華(港會)、利馬、曾文輝、劉學銘(標準流浪*)、黃威(香港U23*)、林樂賢(香港U23*)

理文
In:迪高(東方龍獅)、翁煦濤(愉園)、巴西籍前鋒
Out:劉穎笙、黃炎堃、曾家進(虎門)、鄧匡延(九龍城)、談樂軒(公民)、沙普夫(比斯特戴拿模)、梁嘉恆

冠忠藍區
In:盧斯安奴(愉園)、簡嘉亨(愉園)、翟廷峯(東方龍獅)、杜度(東方龍獅)、鞠盈智(傑志)、蘇荻安(愉園)、伍瑋謙(愉園)、江展民、陳嘉宝(中西區)、鄭展龍(傑志*)
Out:比圖(公民)、林樂勤(晉峰)、林柱機(東方龍獅)、陳廣豪(永義)、劉浩霖(西貢)、許宏鋒(九龍城)、史提芬、陳港斌(和富大埔)、 汪宁智(Springfield College)

標準流浪
In:陳潤潼(愉園)、余在言(愉園)、楊迪麟(愉園)、林衍廷(愉園)、金旻奎(凱景)、巴辛(Sanarate)、梁興傑(天水圍飛馬)、劉學銘(東方龍獅*)、黎皚韜(南華)、黎匡晉、李藹軒(天水圍飛馬)、鄭子森(東方龍獅)、林遼太(Navy Sea Hawks)、盧錦宏(駿其)
Out:杜格拉斯(Cruzeiro-RS)、亞加斯圖(Al Mina'a)、播磨浩謙(晉峰)、李溢晉(東區)、黃駿軒(油尖旺)、潘子希(沙田)、林學曦(荃灣)、李藹軒(香港U23*)、周家樂(香港U23*)、陳潤潼(香港U23*)、馬文軒(香港飛馬*)、鍾昇霖、鄧樂文、鄧子均(西貢)、黃本煒、李鍶泓、陳肇鈞(傑志)、蘇志偉

晉峰
In:葉卓文(愉園)、鄭璟昊(東方龍獅)、廸亞高(Lorca Deportiva)、邵昀俊(天水圍飛馬)、林樂勤(冠忠藍區)、陳敏鎧、楊憲樂、播磨浩謙(標準流浪)、艾斯達維
Out:茹子楠(東方龍獅^)、羅俊仁(高力北區)、黃洛(晨曦)、彭軍凡、龐焯熙(香港U23*)、馬文政(香港U23*)

港會
In:里奧(東區)、冼柏德(深水埗)、屠俊翹(愉園)、霍斌仁、叢振洪(天水圍飛馬)、陳煒軒(愉園)、奧利華(東方龍獅)、美菲何利(永義)、廖緒旻
Out:施素高(高力北區)

香港U23
In:龐焯熙(晉峰*)、馬文政(晉峰*)、黃威(東方龍獅*)、謝家榮(愉園)、鄧筵霑(愉園)、李藹軒(標準流浪*)、周家樂(標準流浪*)、陳潤潼(標準流浪*)、黎培基(愉園)、張俊軒(愉園)、黃智康(愉園)、袁世傑(愉園)、黃浩然(愉園)、陳靜謙(天水圍飛馬)、何家智(天水圍飛馬)、羅曉聰(天水圍飛馬)、林樂賢(東方龍獅*)、顏翱天(傑志)、林智豐(東區)、吳子聰(沙田)、畢頓(傑志*)
Out:
想知今場港會落場嘅
有幾多個有三粒星
你老母上場俾人炒7球唔見你咁多嗲
老實講咩年代呀仲分血統
以丹尼為例 佢有幾愛香港大家都知
甚至乎可能比一般人仲愛香港
老實講啦你有本事咪勁撚過佢哋搶番港隊啲位囉
有冇本事好似孫興民咁
可以係一個好撚多鬼佬嘅英超立足到呀
人地都係亞洲人咋 但佢勁到做常規正選
係咪攞1分就要講1次
謝鳩榮講完到羅曉聽
下次到邊個呀?
Lm
26歲的羅曉聰今場不但出任正選攻擊中場,更是一度未能落班的他,首次「重返」旺角大球場,「證明華人都唔係太差囉」,為香港人爭返一口氣,「對面鬼佬咁又點啫?我哋會有自己踢法去人哋,我哋唔係想像中咁差,我哋值得贏。」
畢頓躺著也中鎗
你冷靜啲先
港會嗰啲可以係真。外國人黎
畢頓應該想同羅曉聰隻揪
你睇晒成篇文先
26歲的羅曉聰今場不但出任正選攻擊中場,更是一度未能落班的他,首次「重返」旺角大球場,「證明華人都唔係太差囉」,為香港人爭返一口氣,「對面鬼佬咁又點啫?我哋會有自己踢法去人哋,我哋唔係想像中咁差,我哋值得贏。」

齋睇訪問以為佢代表香港隊喺國際賽贏波
原來只係贏左隊業餘鬼佬
就算係咁啊 我係畢頓或者係其他幫港隊踢緊既鬼
聽落都唔舒服啦
咁當然啦
fake news自己都唔記得畢頓唔係華人
今季新組成的香港U23,在四場比賽取得首場勝仗,在今晚的比賽末段連入兩球,以全華班反勝港會。26歲的羅曉聰今場不但出任正選攻擊中場,更是一度未能落班的他,首次「重返」旺角大球場,「證明華人都唔係太差囉」,為香港人爭返一口氣,「對面鬼佬咁又點啫?我哋會有自己踢法去人哋,我哋唔係想像中咁差,我哋值得贏。」

有無顧過畢頓感受
屌 謝家榮講完一次算
到你羅曉聰又講
點解可以串到咁
26歲都仲咁幼稚
都幾難得
不如一早命名做 香港華人U23 啦
班球員成日講華人,傳媒又講乜嘢全華班

嗱,今日出咗畢頓應該當出咗不及資格球員,判罰輸0:3啦
建議香港U23改名做華人怨婦聯
口號係扶港滅洋
其實香港都仲有唔少血統撚,睇FB嗰邊就知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞