其實香港人思想真係好守舊

598 回覆
2044 Like 422 Dislike
淘寶應該最平 天貓貨真價實
認真答cbd本身唔犯法
但要提煉到純又冇雜質嘅好難
市面上so call係純精油都唔多唔少係有雜質係入面
而的確cbd 係有助舒緩神經,痛楚同減低精神病嘅症狀
睇返樓主d comment
似係食上腦
都唔係嘅 可能樓主講得唔好
唔ok cbd唔一定守舊 但仲將cbd同大麻嘅所謂嘅毒品勾埋一齊就真係守舊
只要你唔怕貴 你可以買到啲有lab report證明得0.05甚至無thc 嘅cbd 呢啲cbd係無weed個種會令你high 而且係non addictive
Cbd係有好多益處 但每個人反應唔同 最壞情況就係你乜都feel唔到 但有啲人覺得對失眠好有幫助
咁對比起安眠藥呢啲根本就慢性毒品嚟 我識有啲人開始由半粒之後要去到5、6粒先瞓到 最後要戒啲withdrawal 直程係地獄咁款
咁如果你都仲係認為cbd比安眠藥壞嘅 我會真係覺得你好守舊 因為你用cbd助眠最多咪一啲幫助都feel唔到 但安眠藥係真係可以destroy your life
thc係令你high,影響感官既原因
cbd係令你chill既成份

不過講咩都冇用架啦
香港社會連係屋企食枝煙都影響到人
做乜(even harmless)都要經人同意
block左佢好耐,㩒開黎睇原來係on9仔
如果mind-altering 就等同 迷幻,你唔止咖啡同朱古力,連辣椒同蒜頭都唔食得
涼茶舖賣火麻仁 一定係拆家嚟
樓主已經進化到指出佢瞓得唔好都係守舊撚
我見就好多外國人都差唔多架,守舊方面。

只係外國既科技先進d,成個社會靠極少數人推得前左,帶動到成個社會文化行前左咁。但,大部份人都係on99,知識貧乏。
仲淘寶

所謂嘅雜質唔係有害物質嚟而係其他大麻素 有助CBD吸收效能

一般而言CBD深色啲效能好啲價錢平啲
2021喇
食煙就真係唔致幻嘅
但係會致癌囉仆街
仲會搞到身邊人致癌呀仆街
咁我想問下依加即係邊個傻尻
天貓有得買?
講緊另一樣
得0.1%
cbd對身體真係冇害 喺香港亦都合法
最大問題係啲貨源 點樣提煉
處理得唔好肯定會溝咗啲大麻入面嘅有害成份
到時就等於吸毒了
點樣確保無thc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞