其實香港人思想真係好守舊

598 回覆
2044 Like 422 Dislike

點算呀 係咪服用安眠藥都被人話吸毒啦
應該就唔係你問題

香港地呢樣野係冇監管,簡單啲來講佢係咪真係有CBD嘅,你係唔知,甚至西方地區來講,都唔係個個國家有監管。

你純粹可能食緊橄欖油

每間鋪都話自己嗰個係真材實料但消費者冇辦法知
由起迷幻係因為有THC Tetrahydeocanabinol成分係入面 香港合法CBD 規定唔可以有呢隻成分 數係就當大麻 所以你合法買到根本唔會有迷幻呢個效果

其實外國好多精神科醫生直頭討論緊用LSD醫情緒病既可行性 覺得應該做規管藥物 而唔係毒品 不過香港咩都會當係毒品
btw有益無害
笑死
你就有權食,我就冇權唔食,唔食就守舊要畀你屌
笑死 弱智仔
正個人都叫好訓,同埋朝早滴落咖啡到一流
,有出咗比寵物用既cbd ,我隻貓仔開心好多,之前因為精神緊張,成日lum到自己d毛冇晒
.外國大麻當寶,根本係草藥,係香港咁撚落後!
適當地用係好野!大麻本身勁多好處,出晒report, 癌症都醫到防到
佢講緊迷幻性 你質疑人就咁講句就得? 飲杯火麻仁畀你話我吸毒報狗都得啦
其實就咁google都大把 笑笑笑 大撚把report啦 你要入嚟睇又唔自己了解下 乜柒都要人幫
https://www.health.harvard.edu/blog/cannabidiol-cbd-what-we-know-and-what-we-dont-2018082414476
搵撚埋畀你 自己睇啦 死港女
屌 同你啲傻閪講都曬鳩氣 無話唔撚食就守舊 追po 都曬鳩氣
無錯阿,只要入面有少少THC成份,喺香港都係犯法
果班人大個左咪藍絲黎
親,嘗試不要說大麻,說火麻,漢麻...
真 呢到都大把 講完就刻板印象覺得呢樣嘢係毒品 都未撚聽完就話死道友 跟住唔上網搵下資料就駁 一句ban埋嚟就judge你 講埋啲嘢錯鳩曬 想你畀翻啲有實據啲嘅嘢駁佢 駁撚到佢又繼續重複loop同一樣嘢
呢排條街其實好多地方都有賣,特別係小市集個類越開越多,出街個陣可以留意下
睇你開過啲po 都知你鳩鳩地 無point 摺埋一邊柒啦
樓上班友淨係識屌係毒品識野過醫生
啲人CLS架
自己又唔識,又唔願google下
自己心諗係乜就乜,一嘢就話人吸毒
係香港唔能夠確保CBD成份產品嘅質素就真嘅
如果係犯法一早拉啦
啲商場pop up store成日都賣 不如效果就見人見智
唔可以一尾吹棒話呢樣新產品好
因為醫治失眠有好多方法
香港人係保守姐 等於打疫苗驚死一樣
等人地打咗先
有冇人有CBD 煙彈推介
番工壓力大想吸兩啖
算吧啦唔好再兜啦,越兜越柒呀
CBD邊撚到迷幻做多少少research先,唔好細細個聽人講大麻係毒品就尻up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞