其實香港人思想真係好守舊

598 回覆
2044 Like 422 Dislike
因為本身長期失眠 睇開台灣啲youtuber 話cbd 可以改善失眠問題 所以就諗住try try 抱住實驗心態試 但試完之後真係好訓咗 放鬆咗個人嘅壓力
跟住同啲有失眠問題嘅frd講可以試下cbd 一講係大麻提煉出嚟嘅成份 個個都好抗拒 仲覺得係毒品 好心搵埋啲臨床報告畀佢地睇都覺得我導佢吸毒咁
但其實喺香港根本就合法 而且仲有護膚作用 對長期訓得差/唔夠時間訓嘅香港人 嚟講根本係良藥 好撚過食安眠藥 究竟香港人啲思想係咪守舊得制 點解可以喺香港係咁少眾仲要咁排斥

Btw 有心理準備畀人屌道友/cbd 鋪老細
訓唔著吸2野
輕輕鬆鬆就第2朝,雖然都有失敗既情況但唔多
我係o字頭果間買
講真,係犯法既間鋪一早比人拉左啦
就咁google cbd 油都有好多牌子㨂 雖然話價錢貴咗啲 但都好過食安眠藥
真 但好多frd 都覺係毒品 個個都好抗拒 仲覺得我導佢哋對草咁 但明明都好多外國report話無上癮成份而且無大副作用 明明我已經算後生 廿頭嘅都咁守舊
完全無效 係咪我問題
咁講唔通飲火麻仁又係吸毒咩

不過cbd好貴,樓主知唔知邊度買平?
唔想服用迷幻性藥物十分正常 你自己用唔係問題 唔好覺得唔同意自己嘅人就好守舊唔識野
試下大劑量啲? 我見台灣有個尖撚 熱狗王 一次落成管 有sponsor 係豪爽啲
見到有人話咁就守舊真係得啖笑
Cbd 係迷幻性藥物? 可唔可以google嚟畀我睇下
我反而瞓得好誇張
放假可以瞓十二個鐘
醒一陣又瞓
懷疑自己有嗜睡症
我都想學下嘢 想睇下佢地可以google啲咩畀我睇
用完第二朝起身果下都舒服啲
唉 你啲friend咁撚老土㗎
CBD係唔致幻仲有消炎作用 好多人會用黎做supplement
你d朋友on9姐
而家成街都係cbd product
cbd coffee, cbd辣椒油 cbd cafe餐廳
仲好好生意
理撚得d傻仔咩
中文應該係精神藥物 只知英文名 唔好見怪
好似無提到話迷幻喎
呢啲咁嘅道德綁架前衛為撚真係好撚煩
基本上同女權黑人同性戀平權左膠環保撚都係同一堆
佢提倡一啲返傳統嘅觀點
你一唔認同佢你就係守舊
佢啱你唔啱
繼續學術討論 迷幻喺邊 點解香港合法
想好訓不如食褪黑素,舊零水萬0 有得買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞