《同居女孩》(完結篇)

296 回覆
102 Like 4 Dislike
求下唔好係埋一齊就完啦, 只少加埋甜先完
好L型呀主角😍
即刻反面
男主打嗰個係咪魚蛋?
陳國邦(ps:男主未出手)
李斯
「垃圾。」語畢我就將左斜陰金毛MK仔嘅手腕向左扭,佢未嚟得切叫痛我就將佢拉埋嚟我近身再用手肘撞落佢眼角。

「呀!!」左斜陰金毛MK仔痛苦咁喺地上翻滾。

「呢條女我睇嘅,想郁佢就搞掂我先。」我好中二病咁挑釁淨低嘅兩個MK仔,同時將倩兒拉到我身後:「企喺我後面,今次由我嚟保護你。」

「⋯⋯嗯。」倩兒回應。

「撚樣!出嚟做架樑,等我打撚死你!」矮細嘅右斜陰金毛MK仔向我衝過嚟,我伸直右手㩒住佢個頭,然後佢就停咗喺原地,寸步難行。佢不停揮動手腳,但完全掂唔到我。

「傻鳩。」我冷笑一聲,舉腳踢向右斜陰金毛MK仔,但係金毛飛機頭MK仔突然跳出嚟,用背為佢擋下呢一踢。

「大佬!」右斜陰金毛MK仔大叫。

「唔洗咁大聲嘅⋯⋯保護細嘅係我呢啲大佬嘅責任⋯⋯」飛機頭MK仔答。

「我真係跟咗一個好大佬⋯⋯」

我無視佢哋嘅短劇,因另一隻腳踢向右斜陰金毛MK仔。

右斜陰金毛MK仔反應奇快,佢用雙手將飛機頭MK仔拉向另一面為佢擋下踢擊。

「呀!」飛機頭MK仔大聲叫痛。

「大佬!你竟然又為我擋招。」右斜陰金毛MK仔感動地講。

「你老尾⋯⋯」飛機頭MK仔低吟。

「你老尾竟然打鳩我大佬!」右斜陰金毛MK仔滿框熱淚咁對住我大叫。

「呯!」清脆嘅踢擊,右斜陰金毛MK仔𣊬間倒地,但係出腳嘅唔係我。

「快啲搞掂埋呢個。」打低右斜陰金毛MK仔嘅倩兒講。

我揮拳打向飛機頭MK仔嘅頭部,佢嚟唔切格擋就中拳。

「快撚啲走,下次再嚟我就唔會留手。」我向瞓喺地下嘅MK仔講。

「仲有你,你哋兩條臭雞咪再搞倩兒,有下次嘅話我女人都照打。」我抱下狠話。

好快,佢哋一行五人就狼狽咁走咗去。
「你無嘢呀喺?」佢哋走咗之後我問倩兒。

「無事,你唔嚟我都搞得掂。」倩兒執返起跌咗落地嘅膠袋再講:「不過多謝你。」

「無事就好啦。」我笑道。

倩兒搶先走喺我前面,行咗幾步又停低。

「喂,梁諾衡!」倩兒叫。

「咩事?」

「我鐘⋯⋯你呀。」海風剛好吹過,風聲蓋過倩兒嘅聲音。

「你講咩話?啱啱聽唔到。」

「無嘢啦!」背對我嘅倩兒縮一縮膊後就跑走去。

惘然嘅我只能一頭霧水咁跟住倩兒走。
Penana 450 likes加更

返到屋企,照樣係倩兒煮飯,煮完我哋有一齊食。

「今日煮嘅嘢都係咁好食。」我讚賞倩兒。

「知啦,口花花。」倩兒放低碗筷望住我講:「喂,梁諾衡。」

「咩事?」

「今日多謝你。你擋喺啲飛仔前面嘅時候都幾有型。」

「係咩⋯⋯哈⋯⋯」我以笑遮羞,怕羞個羞非醜。

「雖然你份人有時唔係太可靠,但係今日又幾charm。」倩兒只係rephrase咗字眼。

「想講咩呀?」

「唔係個個人都接受到男朋友咁廢㗎。」

「吓,無啦啦講咩男朋友。」

「唉,算!趕走咗班飛仔之後你咪話聽唔清我講咩嘅。」倩兒塊臉開始變紅。

「係呀,咁啱有海風。」

「你想唔想知我講咩?」

「你講囉。」

「哎喲!算!」倩兒講完就拍檯就咗返房。

「條女搞咩呀⋯⋯」我自言自語。

倩兒突然又走返出嚟:「我鐘意你呀!」

「吓!?」

「頭先我喺海邊講嘅就係我鐘意你呀梁諾衡!」紅住臉嘅倩兒同我告白之後我哋對望咗幾秒,倩兒再講:「就算你呢啲咁廢嘅男人都會有女人鐘意㗎!嗰個就係我啦!」

「⋯⋯」我心跳飛快地加速,我開心都講唔出說話。

「就係咁!再見!」倩兒講完就縮返入房。

「等等!」我拉住道門唔畀佢入去。
我褲都除埋你俾啲咁嘅嘢我?!
Btw終於live 但係好唔想完
唔好一齊咗就完喇 起碼去埋澳洲睇雪先喇🥲
正呀,終於都表白咗👏🏻👏🏻
加甜
好好睇啊今日一次過追曬
衡仔個機會咁就破滅咗
行房準備
呢度停
終於睇到男主角打交
甜定老母
可以正皮啦
Btw主角真係好似萬言
仆街mk仔搵大佬擋腳
「⋯⋯點呀⋯⋯」

「我都鐘意你,阮倩兒。」我筆直地望住倩兒講。

「哦⋯⋯」倩兒怕羞咁擰歪面。

「咁即係點呀你?」我問。

「咩點呀咩⋯⋯」倩兒低頭講。

「我哋開始拍拖?」我提出。

「都可以⋯⋯」

「點解係都先。」我牽起倩兒嘅手。

「點可以要女仔表白先㗎!」倩兒不滿地講。

「你呢個思想好父權,唔可以咁㗎!」我指責。

「你個衰人!話我!」倩兒溫柔地講。

「不過我本來都打算同你表白。」

「本來?」

「我同陳浩然計劃過,贏咗IT比賽就同你表白!」

「下!咁我咪蝕晒!」

「點會呀!」我fing住倩兒隻手講。

「我見到今日咁有型出嚟保護我我先忍唔住同你表白⋯⋯」倩兒音量漸細。

「我都知我有型㗎啦!」我自滿地講。

「我唔理呀!」倩兒甩開我隻手再講:「你贏咗比賽先再嚟同我表白!」

「下!」

「唔洗下啦!到時你表白我就會接受!」倩兒講完就推咗我出房,然後鎖門。

仆街,講錯嘢。

唔講嘅話我一早成事。

「喂,陳浩然,我屌你老母。」然後我就同陳浩然講我要贏比賽嘅事。

【第五十四話 完】
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞