《同居女孩》(完結篇)

296 回覆
102 Like 4 Dislike
無啦?skip哂喎
我褲都除埋 你畀呢啲嘢我睇?
呢段時光大概係我哋就要考DSE前嘅最後歡樂,不過太支線,唔講了。

即係後面有sad 野?
表白嗰度好似五等分
下個故太重甜,畀我係到走甜

同埋真係唔想寫佢哋兩個嘅甜

我想佢哋最少係筆下保持純真
係咪完左了?
好似冇提到個比賽贏左定輸咗
【第五十七話 溫書】

係客廳,我同倩兒攤開晒啲書係到做past paper。

「喂,女朋友。」

「咩事呀男朋友?」

「呢題我唔識呀。」我摸摸倩兒隻手後問佢一條數學嘅二次方程。

「呢題呢⋯⋯」倩兒指住塊臉再講:「錫我一啖再諗下。」

「好啦。」我即刻親吻倩兒。

「好耶!男朋友,我愛你!」倩兒開心地叫咗出嚟之後就開始解題:「呢題就咁嘅⋯⋯」

「嘩,女朋友你真係好叻!」我讚賞幫我解題嘅倩兒,然後我好快咁試做一次。

「男朋友你都好叻呀!咁快就學識點做!」倩兒見我解到題就開心都歡呼,仲錫咗我臉頰一啖。

「女朋友,嘻。我哋繼續溫書啦!」我講完就同倩兒講繼續溫書,然後我哋真係專心睇past paper。

過咗一個鐘,我伸伸懶腰然後講:「女朋友,我累啦。」

倩兒起身走去我身後幫我按膊頭:「舒唔舒服呀男朋友?」

「有你緊係舒服啦!直頭爽呀!」我講完就轉身撩倩兒肚腩。

「喂也!」倩兒開始喺屋內逃跑。

「咪走呀!」我理想當然地追上去。

「卟。」我哋突然失足,絆倒跌咗落沙發。

我成個人壓咗落倩兒到,我問:「你無事呀嗎?」

「好痛呀男朋友。」倩兒撒橋地講。

「咁有冇好啲呀女朋友。」我輕吻倩兒額頭。

「唔⋯⋯差少少⋯⋯」倩兒講。

「咁呢?」今次我錫咗落倩兒嘅雙唇。

「無鬼用。」倩兒講完就主動錫落我吹個嘴到。

然後,我哋就打得火熱。

一個鐘後我哋又繼續溫書。

「男朋友呀,我哋一齊考入同一個U好唔好呀?」瞓喺我隔離嘅倩兒講。

「當然得啦。」

「到時我哋就可以一齊享受校園生活。」

「住hall就唔洗啦,我淨係想同你住。」

「我都係呀BB。」

「但係我哋可以玩好多活動,可能可以去參加啲義工Soc或者iSoc。」我講。

「你係咪會一直都陪住我?」倩兒問。

「係。我會一直都喺你身邊。」

「多謝你。我愛你。」

「我都愛你。」

「咁我哋起身溫書啦!」倩兒講完就起身走返出廳溫書。

我都落床返廳同我女朋友一齊溫書,希望一齊入到大學。

對大學嘅期盼,對未來嘅希冀。

雖然DSE唔考,但係我已經愛上咗打code同做IT,所以我希望可以喺大學學到更多,然後搵到份fg 50k嘅IT工,喺香港同倩兒開心咁生活。

可惜嘅喺,我哋Year 1嘅時候就係香港嘅2019年。

時間就此凍結,一切嘅夢想、一切嘅希望、一切嘅人事都就此隕落,連同東方之珠石沉大海。

【第五十七話 完】
唔知點解爛尾味濃
贏㗎,雖然贏同輸都會照表白

畀你咁講完我寫多一話再出,今晚未必有文,唔想大家覺得爛尾
個結尾做乜尻
佢地叫對方個稱呼好怪,邊有情侶叫對方做男朋友女朋友
有時會㗎
我試過
有乜問題?
諗諗下我都係唔想改原本個end,我分兩個end出算
屌你老母!!!!!!

愈寫愈撚多!!!
咁咪好囉
睇男朋友女朋友嗰度打撚曬冷震
fg 50k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞