爐石戰記討論區#10 玩得爐石嘅都係精算師

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
想知獵張傳合成獸既選擇係根據副deck有咩合成定係隨機選項黎

如果無睇錯既話係發現隨機野獸俾你揀之後合成
想知獵張傳合成獸既選擇係根據副deck有咩合成定係隨機選項黎

如果無睇錯既話係發現隨機野獸俾你揀之後合成

你地有無玩過pkm合成器

到時直接係揀既第一張加特效就算

應該係好似整藥水咁有張圖特效自己揀

法術就話姐
合成獸打出黎放係board度,野獸通用卡圖咪好柒

想畫死人?

睇暴雪點拆
好似德戈張傳說二合一咁,之後出新卡涉及到二選一變形都要畫多張

個到都係幾張圖啫
我數學唔好
張獵要畫幾多張?

唔知暴雪有無限制
因為費用都係相加,即係合成出黎唔可以大過10費
如果無限制既話(例如10費野獸加9費暴龍變19費靠大帝降費,啟動機械人之類)
如果兩限一樣野獸唔洗畫過就N * (N-1)

e.g.: 有50張野獸卡就要畫2450張新卡圖
有限制就唔知點計

最好就唔好限10費 可以開戒指整11費大怪先好玩
有咩deck 可以用黎刷mini-rag
70 kill 有新emote 玩?
幾時開新資料片同副本?咁早有預購
幾時開新資料片同副本?咁早有預購

下個月
任務有雙倍金
果然比SV逼得太緊bz要出手

SV仲垃圾喎唔關事,不過少左人玩少左人睇就真既

少咗好多實況主係真既 好心bz就降低啲個新手入門門檻啦 送多啲卡包 吸引多啲人

佢自己都知宜家ladder出左好大問題
極大堆人留係15-20唔願上, 高端玩家每個月要grind一大輪先上到legend
爬梯變得無乜意思又重覆, ladder一定要執
卡包其實keep住肯玩都唔會缺, 問題係點keep住班人玩, 玩法上面都應該搞下啦
獎勵都應該多元化一D啦, 每個月D濕9卡背根本垃圾黎

上班族我真係冇咁多時間坐係到個個月爬
星期六日我係屋企打下ps4唔好
依家出面好多game都唔會天梯一個月重置一次差唔多由頭爬過咁辛苦

其實真係好撚on9
得一個月時間爬梯,上到咁上下已經好難爬上去
一個唔覺意上到rank1,2又重新黎過
依家我都係個個月上到15拎張金卡精良算
打工仔有撚咁多時間咩
你話每季重置一次都好d,獎勵卡就每個月都照送

agree
美服交換80g
#3735 Blaster

有冇人
亞服 160g 互換
Jamie #3119
亞服 160g 互換
Jamie #3119

已加
亞服換80任
quincyyyyy#3765
亞服換160任
亞服換160任

Added
交換160金仼
JtKapar#4389
交換160金仼

咩服?
交換160金仼

咩服?

唔記得講係亞服
美服交換80g
Blaster#3735
想問個x2任務獎勵活動到幾時
想換d 40金任
想問個x2任務獎勵活動到幾時
想換d 40金任

聽人講個活動兩個星期
亞服交換160金
CrazyPhantom#3609
美服交換80g

3355dairymarkly
亞服交換160金
CrazyPhantom#3609

thx
KGOD

taunt warrior 嬴左 jade druid個場真係睇到
美服交換80g

加左?定我加你
美服交換80g

加左?定我加你

加左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞