爐石戰記討論區#10 玩得爐石嘅都係精算師

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
合唔合聖騎隻322傳說好
多佢一張唔多
少佢一張唔少咁,總覺得

322唔急合住
齊左其他傳再諗啦
多佢一張唔多
少佢一張唔少咁,總覺得

322唔急合住
齊左其他傳再諗啦

今set係差555, 戰任,其他想要概都差唔多有曬
充其量仲有法師張傳想玩下

聖騎其他傳齊晒?
多佢一張唔多
少佢一張唔少咁,總覺得

322唔急合住
齊左其他傳再諗啦

今set係差555, 戰任,其他想要概都差唔多有曬
充其量仲有法師張傳想玩下

聖騎其他傳齊晒?

連超人公爵都有

臨上r5個場又畀個薩滿門神我嘆
唉,暴雪一定係特登派副薩滿畀我打

玩任戰食哂d薩

我反而食曬d戰6戰6勝

屌,一發功即輸
都係收聲算
另外,唔知係錯覺定點,今個月難爬過上個月

上個月用同一副秘密法 月中開始爬,上到3

依家仲卡緊15

d傳說概人未打到上去嘛
不過今個月法師同賊加埋過總體五成
你攞秘密法剩食任賊隨時都夠升
btw今個月打左過百場rank
真係一場術士都冇

上個月都已經無術士
宜家玩wild個感覺仲良好 標準悶到仆街

變化多咁多 難唔難爬

我用renolock唔算難呱,前日玩宜家rank10
我最concern體驗,standard太多任賊海盜,好悶

之前我share過match history
上季玩wild 17場對面有13場係海盜戰
今季冇玩 希望情況有改善

暫時好彩,無預乜滯
Reno對海盜都唔係輸硬,反而對魚人,翠德就實輸

落9/3/15, 對jade druid應該有得打下,鬥快鋪場,同如果你有combo就仲易收頭。

利申:好耐冇打wild, wild renolock係打combo定點

我都係諗住同jade druid鬥快但多數失敗
我宜家個副無combo, 唔落大帝, 唔落炸雞, 會再執下
聖騎點打瘋狗德/ 薩滿
俾人法反左張龍火
即刻投
聖騎點打瘋狗德/ 薩滿

呢兩隻職好難打
聖騎點打瘋狗德/ 薩滿

呢兩隻職好難打

係博火占/一視/4費AOE 架JA
聖騎點打瘋狗德/ 薩滿

呢兩隻職好難打

薩滿勁多波
聖騎點打瘋狗德/ 薩滿

呢兩隻職好難打

岩岩火占一視 佢仲可以噌血一回合打30
mage嘅rng係高 但係好小因為rng而贏到
睇下Priest嘅rng幾on9先啦
drakonid operative同Lyra次次都搞到個board同手牌infinite value
解唔乾淨直接輸

Drakonid 搵你既牌, 好難估?

Lyra 出得到仲要可以刷到成手牌
都已經講緊中後期
牧師唔拖長黎打, 唔通打aggro 呀? on99

估到張卡同解到張卡係2回事
玩medivh mage比人偷直傷偷ice block偷value
turn7落Lyra同減cost怪再加power word shield 或者divine spirit
解到幾多隻?
結論就係Priest嘅rng可以令佢食住唔小嘅deck

牧師咁勁比賽無人出咁濟

Lyra配減cost個rng屈機 呢點我認同
但暗影靈視呢張卡我真係覺得係應該要有
更加要係每隻職都有張差唔多既檢索卡
一黎更加考玩家技術
二黎可以減低rng

lyra + 2隻減cost , 一共已經9cost
無錯係勁
但唔勁叫咩legend?

再講
留到T7/T9 先出lyra combo,
可以補幾多spell?
真係一turn 就打返到你殘血?

屌你老尾上面話ice block 火球仲on9
你每樣2張架
偷你一張就呱呱嘈

3cost 抽2張牌你又有
再唔係入張燒3cost 以下既牌又得

講到偷你1,2張key card 就係rng 咁

你唔入咪唔會比人偷囉on99

discover個機制就係rng架啦
同埋偷牌嘅rng on9位置就係本身Priest冇能力果turn trigger mage 嘅ice block或者out of burn range而靠discover fire ball或者ice block而變到有
早一turn比人trigger ice block巳經唔洗玩
甚至偷arcane intellect去cycle自己副deck去搵保命方法

Lyra重要性唔係講緊一turn打殘血
而係解怪buff怪同cycle
mage下一turn解怪又好難解乾淨
set up lethal又唔夠時間

講到好似咩都唔係rng咁
R9連勝上r7俾淫賊斷左
笑死我 打ARENA放Daring reporter 對面隻聖騎buff咗張每次攻擊就抽牌落reporter到 隻怪一路打一路buff 笑撚死
開曬卡拉贊lu f2p玩家而家要開乜,定儲起佢
mage嘅rng係高 但係好小因為rng而贏到
睇下Priest嘅rng幾on9先啦
drakonid operative同Lyra次次都搞到個board同手牌infinite value
解唔乾淨直接輸

Drakonid 搵你既牌, 好難估?

Lyra 出得到仲要可以刷到成手牌
都已經講緊中後期
牧師唔拖長黎打, 唔通打aggro 呀? on99

估到張卡同解到張卡係2回事
玩medivh mage比人偷直傷偷ice block偷value
turn7落Lyra同減cost怪再加power word shield 或者divine spirit
解到幾多隻?
結論就係Priest嘅rng可以令佢食住唔小嘅deck

牧師咁勁比賽無人出咁濟

Lyra配減cost個rng屈機 呢點我認同
但暗影靈視呢張卡我真係覺得係應該要有
更加要係每隻職都有張差唔多既檢索卡
一黎更加考玩家技術
二黎可以減低rng

lyra + 2隻減cost , 一共已經9cost
無錯係勁
但唔勁叫咩legend?

再講
留到T7/T9 先出lyra combo,
可以補幾多spell?
真係一turn 就打返到你殘血?

屌你老尾上面話ice block 火球仲on9
你每樣2張架
偷你一張就呱呱嘈

3cost 抽2張牌你又有
再唔係入張燒3cost 以下既牌又得

講到偷你1,2張key card 就係rng 咁

你唔入咪唔會比人偷囉on99

discover個機制就係rng架啦
同埋偷牌嘅rng on9位置就係本身Priest冇能力果turn trigger mage 嘅ice block或者out of burn range而靠discover fire ball或者ice block而變到有
早一turn比人trigger ice block巳經唔洗玩
甚至偷arcane intellect去cycle自己副deck去搵保命方法

Lyra重要性唔係講緊一turn打殘血
而係解怪buff怪同cycle
mage下一turn解怪又好難解乾淨
set up lethal又唔夠時間

講到好似咩都唔係rng咁

姐係你可以火球射爆對面
人地唔可以射返你?

ice block 一定要到臨死先出?

講到一定要rng 企你果邊,
一定唔可以撚鳩你or secret mage 咁

secret mage 對牧唔落怪的話
對咩牧都死架啦
你打到牧師殘血
436, 223 之後刷一堆spell 已經回返曬血

都係果句
狗牧本身就係偷牌, 補手牌既職
無野搵野黎屌好on9

好過我啦
差一粒上r5可以鳩打
e家跌到r8

輸咩deck

好過我啦
差一粒上r5可以鳩打
e家跌到r8

輸咩deck

仲要全部都係奇績賊,唔係任賊

奇蹟賊就俾佢贏啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞