爐石戰記討論區#10 玩得爐石嘅都係精算師

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
一句到尾,爐石睇人玩就好玩,自己玩就乜卡都唔齊
另外sv玩法同爐石咁似,如果過檔我會想玩其他類型ccg eg gwent
利申打手

試咗就知好唔同
爐石宜家啲deck冇交流可以永遠都冇交流
但係shadowverse進化之後入場即時打到怪
嗰種交流同互相搶場優
喺爐石係體驗唔到
企定定望住場上一面倒嘅絕望感
係得爐石先有
仲有各種rng完全冇解
當然控制牌組都係爐石好玩
但控制牌組已經唔存在啦
嗰種交流同互相搶場優
喺爐石係體驗唔到
係得爐石先有
仲有各種rng完全冇解
但控制牌組已經唔存在啦

玩龍牧見到法師拎左兩張8cost炎爆真係想掉電話
有冇人放ac?
有冇人放ac?

上上個post有,可以搵返
一句到尾,爐石睇人玩就好玩,自己玩就乜卡都唔齊
另外sv玩法同爐石咁似,如果過檔我會想玩其他類型ccg eg gwent
利申打手

試咗就知好唔同

玩過,但係要重新pickup
arena應該咩職優先?

我鐘意玩聖,劍龍好撚正

有場揀左三張有龍乃大

最後二勝
競技

聖>法?

好少揀戰 德 術

食人花op
嗰種交流同互相搶場優
喺爐石係體驗唔到
係得爐石先有
仲有各種rng完全冇解
但控制牌組已經唔存在啦

下?!有交流
咩撚野交流啊,睇過
4分雙頭狗
5分三頭狗
6分放鬼打九鎚
7分魔將軍
好撚有交流喎屌你
收皮啦sv d平衡垃撚圾到咩咁
爛鳩神盾同855 ed咁概閪卡都出得概簡直on撚鳩

平衡黎講佢每個月執一次我都收貨(雖然執唔執得中CANCER係另一個問題)
神盾/855呢D其實都唔係咩大問題 咁講既話主教4round必嬴 咪仲屈?
我覺得玩sv既組deck同爐石係有唔同 爐石好多時係為左個主題去組牌 快攻>一堆低費打面卡 控制>一堆控制卡 任務>禁個預設牌組制 變相細睇其實9職既分別唔大
但sv係可以用一組卡打哂其他職 你要諗好多野去組deck 而家組deck都係睇卡同卡既配合 傳說卡為主
如果抱住抄牌>打打打既心態玩sv好易比人屌打
特別係而家多人玩左 好多人係巴哈個邊抄完牌諗住唔駛用腦就比人屌打問點解玩唔起

我鐘意玩聖,劍龍好撚正

有場揀左三張有龍乃大

最後二勝

試過三張有龍,三張龍騎,玩得好爽
嗰種交流同互相搶場優
喺爐石係體驗唔到
係得爐石先有
仲有各種rng完全冇解
但控制牌組已經唔存在啦

下?!有交流
咩撚野交流啊,睇過
4分雙頭狗
5分三頭狗
6分放鬼打九鎚
7分魔將軍
好撚有交流喎屌你

平衡黎講佢每個月執一次我都收貨(雖然執唔執得中CANCER係另一個問題)
神盾/855呢D其實都唔係咩大問題 咁講既話主教4round必嬴 咪仲屈?
我覺得玩sv既組deck同爐石係有唔同 爐石好多時係為左個主題去組牌 快攻>一堆低費打面卡 控制>一堆控制卡 任務>禁個預設牌組制 變相細睇其實9職既分別唔大
但sv係可以用一組卡打哂其他職 你要諗好多野去組deck 而家組deck都係睇卡同卡既配合 傳說卡為主
特別係而家多人玩左 好多人係巴哈個邊抄完牌諗住唔駛用腦就比人屌打問點解玩唔起

三個月執一次啦
每次都係臨出新卡先郁
又唔敢郁虹
都多都郁過張根源
855唔係問題就唔洗出奧丁啦
神盾屈過熾天多多聲啦
大把控制畀佢一張搞掂唔洗玩
神官內戰就係鬥邊個先攻出神盾
至於個咩q野好有交流概進化系統做到d咩交流?!
就係少一個波,遲一turn可以進化可以去"交流"概後攻勝率輸成10%囉
快死內戰又係鬥先攻
至於用腦。。。
唔好玩我啦
睇住副快misplay misplay再misplay
未又係13度收頭
唔記得出豬先撞怪?fine
計錯數雙頭狗落左隻岩岩出概怪?fine
快死強無敵
仲未計又係好有交流概combo吸血
夠卡就贏
同埋又係好有交流概控制殺手超越法,佢又真係夠膽死出副打控制必贏概deck
仲未計上個版一街都係概桃樂斯

我只可以講 SV用腦既地方一定比爐石多
你用爐石既概念去玩SV係好錯
利申雙修 有時間會開SV 爐石係解完任就CLOSE
爐石過檔shadowverse銜接討論區

有大波囡囡先轉
明明有其他 但無囡囡就無人轉

有fd 都摟我過檔

但係爐石啊

都係繁中出先玩
試左你就覺bz 真係好仆街
人地e家一周年活動任務金幣2倍
6月中開始送成40包卡

agger

暴雪正仆街

好似兩年前過年活動唔知抽幾多個送2000金幣
點知派錯哂俾全SER所有人
有D人即刻用黎買哂卡包
有D人就乖乖地冇用到(包括我)
之後暴雪發現有問題之後 扣番冇用到既人2000金
用左果D就算 乜都冇扣

垃圾公司

呢個真
爐石過檔shadowverse銜接討論區

有大波囡囡先轉

有fd 都摟我過檔

但係爐石啊

都係繁中出先玩
6月中開始送成40包卡

agger

暴雪正仆街

有D人即刻用黎買哂卡包
用左果D就算 乜都冇扣

垃圾公司

呢個真

爐石搞過既活動(唔駛課金) 我諗一隻手數哂
之前新年個次淨係拎個1個卡包都麻煩到痴線
嗰種交流同互相搶場優
喺爐石係體驗唔到
係得爐石先有
仲有各種rng完全冇解
但控制牌組已經唔存在啦

下?!有交流
咩撚野交流啊,睇過
4分雙頭狗
5分三頭狗
6分放鬼打九鎚
7分魔將軍
好撚有交流喎屌你

shadowverse諗留牌仲難過爐石
shadowverse砌deck以combo為主value為次
抄牌都要諗埋人哋點玩先會贏
對每種職業一開始留咩牌都差好遠
唔係一開始有牌出就會贏
場優進化就搶得返wfc
嗰種交流同互相搶場優
喺爐石係體驗唔到
係得爐石先有
仲有各種rng完全冇解
但控制牌組已經唔存在啦

下?!有交流
咩撚野交流啊,睇過
4分雙頭狗
5分三頭狗
6分放鬼打九鎚
7分魔將軍
好撚有交流喎屌你

三個月執一次啦
每次都係臨出新卡先郁
又唔敢郁虹
都多都郁過張根源
855唔係問題就唔洗出奧丁啦
神盾屈過熾天多多聲啦
大把控制畀佢一張搞掂唔洗玩
神官內戰就係鬥邊個先攻出神盾
至於個咩q野好有交流概進化系統做到d咩交流?!
就係少一個波,遲一turn可以進化可以去"交流"概後攻勝率輸成10%囉
快死內戰又係鬥先攻
至於用腦。。。
唔好玩我啦
睇住副快misplay misplay再misplay
未又係13度收頭
唔記得出豬先撞怪?fine
計錯數雙頭狗落左隻岩岩出概怪?fine
快死強無敵
仲未計又係好有交流概combo吸血
夠卡就贏
同埋又係好有交流概控制殺手超越法,佢又真係夠膽死出副打控制必贏概deck
仲未計上個版一街都係概桃樂斯

我只可以講 SV用腦既地方一定比爐石多
你用爐石既概念去玩SV係好錯
利申雙修 有時間會開SV 爐石係解完任就CLOSE

我只可以講 爐石用腦既地方一定比sv多
你用sv既概念去玩爐石係好錯
利申雙修 有時間會開爐石 sv係佢送卡先抽下
再利申兩隻都係無印玩起
爐石傳,sv master
差d數漏otk妖同中皇
一面又係甲蟲otk
一面未c8763
我都唔明有咩交流有咩要用腦
之後又話咩sv唔會有對面舖檯概絕望
對面桃樂絲,你神官有審判 吸血默示之外仲做到咩??
sv你sell佢大波 卡靚 ok fine
用腦?!順cost play之嘛 快死跳費龍我阿媽都玩得掂啦 挑

張張都屈咪即係唔屈囉
我新手玩中速龍deck
見到唔出牌嘅巫師一定等到有得舖場先出牌
打唔打得贏有時真係睇戰術
順c落一定輸硬俾巫師

有大波囡囡先轉

有fd 都摟我過檔

但係爐石啊

都係繁中出先玩
6月中開始送成40包卡

agger

暴雪正仆街

有D人即刻用黎買哂卡包
用左果D就算 乜都冇扣

垃圾公司

呢個真

爐石搞過既活動(唔駛課金) 我諗一隻手數哂
之前新年個次淨係拎個1個卡包都麻煩到痴線

咁多傻仔課金買塵
比我都唔出活動啦
反正舊卡唔用得/變垃圾
你點都要買新卡

例如: 秘密聖

呢度唔準屌其他game
淨係可以屌爐石
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞