爐石戰記討論區#10 玩得爐石嘅都係精算師

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
話就話牧師係清泉,但係個職係咁偷牌同發現d 牌,其實都係靠rng ,輸親條氣都頂住

始終牧師偷既牌都有個範圍
暗影就自己deck
其他就對手deck
對方都易啲估你拎左咩
相反法師個啲點估

你講緊雕紋?

同埋5cost個張

法師2mana 發現一張隨機法術仲要降埋cost

上面位巴打就講得岩
牧師發現自己deck 既法術, 雖然Gen出黎既三個選擇係rng, 但係你砌deck用幾多張法術, 落唔落埋Elise等等都要諗過先

發現對手deck 既牌都有路捉, 例如你有大怪係場, 咁你就可能要play around 解場既牌又或者你會估到一個牧師會揀你副deck既咩牌黎用

始終牧師只可以發現仲係你deck 入面既牌, 咁其實你真係唔難估佢會揀咩牌

唔記得邊個streamer講過而我覺得都幾岩, 爐石出埋太多d 你冇咩可能可以play around 既rng

所以輸俾牧師我會認我自己諗得唔夠足
輸俾法師啲rng就熄game等心態平衡返先再玩

問題係牧師發現deck 入面既牌value 係大過隨機發現,
好多沒用既牌唔被發現
唔講其他,
發現多張龍藥水/死/痛已經對成個board 好大影響,
仲要可以三簡一

呢張卡其實係補血神卡
打親aggro / alex法師都用呢張補撚到滿血
再燒線等對面無撚曬心機
話就話牧師係清泉,但係個職係咁偷牌同發現d 牌,其實都係靠rng ,輸親條氣都頂住

始終牧師偷既牌都有個範圍
暗影就自己deck
其他就對手deck
對方都易啲估你拎左咩
相反法師個啲點估

你講緊雕紋?

同埋5cost個張

法師2mana 發現一張隨機法術仲要降埋cost

上面位巴打就講得岩
牧師發現自己deck 既法術, 雖然Gen出黎既三個選擇係rng, 但係你砌deck用幾多張法術, 落唔落埋Elise等等都要諗過先

發現對手deck 既牌都有路捉, 例如你有大怪係場, 咁你就可能要play around 解場既牌又或者你會估到一個牧師會揀你副deck既咩牌黎用

始終牧師只可以發現仲係你deck 入面既牌, 咁其實你真係唔難估佢會揀咩牌

唔記得邊個streamer講過而我覺得都幾岩, 爐石出埋太多d 你冇咩可能可以play around 既rng

問題係牧師發現deck 入面既牌value 係大過隨機發現,
好多沒用既牌唔被發現
唔講其他,
仲要可以三簡一

呢張卡其實係補血神卡
打親aggro / alex法師都用呢張補撚到滿血
再燒線等對面無撚曬心機

蛋糕
玩左咁耐都忍唔住講 智障BZ幾時先改任賊

好多沒用既牌唔被發現
唔講其他,
仲要可以三簡一

所以牧師張發現係無減兩費
但對於卡game黎講
檢索一定係檢索返自己deck
邊有理由係搵張憑空變出黎既卡

而且牧師既發現同埋偷牌個rng 會隨著deck 卡牌數量減少而降低

見過張牌實估到

Rng低咪好

就係rng 低,所以同放多幾張牌沒分別,其他職業明明淨係每張牌兩張,但係牧師會有三四張

其實其他卡game都係咁向呢邊面發展
係應該提高deck既穩定度去面對唔同情況
而唔係下下靠運贏

Rng元素會吸引到多d人睇live
個氣氛緊張好多

要穩定既去睇象棋唔好?

但對於卡game黎講

而且牧師既發現同埋偷牌個rng 會隨著deck 卡牌數量減少而降低

見過張牌實估到

Rng低咪好

就係rng 低,所以同放多幾張牌沒分別,其他職業明明淨係每張牌兩張,但係牧師會有三四張

而唔係下下靠運贏

個氣氛緊張好多

要穩定既去睇象棋唔好?

真係第一次聽人講卡game要愈黎愈高rng

見過張牌實估到

Rng低咪好

而唔係下下靠運贏

個氣氛緊張好多

要穩定既去睇象棋唔好?

爐石入左esport
咁世界第一係靠yogg
咁你認唔認同佢有世界第一既技術?
加基森同紅龍可能入名人堂

半個月前拆左紅龍

半個月前拆左紅龍

唔係掛
奇蹟賊仲點玩

半個月前拆左紅龍

唔係掛
奇蹟賊仲點玩

入名人堂冇咩所謂啦反正都唔洗拆原價還
mage嘅rng係高 但係好小因為rng而贏到
睇下Priest嘅rng幾on9先啦
drakonid operative同Lyra次次都搞到個board同手牌infinite value
解唔乾淨直接輸

半個月前拆左紅龍

紅龍都拆?

半個月前拆左紅龍

唔係掛
奇蹟賊仲點玩

入名人堂冇咩所謂啦反正都唔洗拆原價還

已經冇左conceal 冇埋加基森真係唔洗玩

見過張牌實估到

Rng低咪好

而唔係下下靠運贏

個氣氛緊張好多

要穩定既去睇象棋唔好?

爐石入左esport
咁世界第一係靠yogg

要rng
我買六合彩唔好?on99

見過張牌實估到

Rng低咪好

而唔係下下靠運贏

個氣氛緊張好多

要穩定既去睇象棋唔好?

爐石入左esport
咁世界第一係靠yogg

要rng
我買六合彩唔好?on99

垃圾先會覺得rng好
有料到會靠自己本事賺錢
乜鬼嘢六合彩都唔會買

一到E3無人玩爐石
F2p攞左張王子,超廢用傳說溝淡副deck
F2p攞左張王子,超廢用傳說溝淡副deck

但對於卡game黎講

見過張牌實估到

Rng低咪好

而唔係下下靠運贏

個氣氛緊張好多

要穩定既去睇象棋唔好?

爐石70%運氣30%技術
r7咩事
連打6場法喇
屌,以前就話聖誕樹
e家就戴假髮

法師deck 剋你咪連派十幾場囉
好出奇咩

但對於卡game黎講

見過張牌實估到

Rng低咪好

而唔係下下靠運贏

個氣氛緊張好多

要穩定既去睇象棋唔好?

爐石70%運氣30%技術

掉返轉運氣都佔太多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞