爐石戰記討論區#10 玩得爐石嘅都係精算師

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
屌下鬼又會中到金卡傳說花喎
一於屌多鬼先

屌你

跟機,屌你
屌下鬼又會中到金卡傳說花喎
一於屌多鬼先

屌你

連擊食人花一張都冇
所以屌我都冇謂
得物冇所用

自選傳說仲話得物冇所用
有冇人連唔到sever

亞服?
連到,玩緊
睇黎你連唔到係因為佢攞曬d resource去派d薩滿黎針對我
屌你連開三場
夾埋打六場,輸足六場

美服

八點返到屋企用wifi 到依家都未連到
新手,求互加好友
okerko
mage而家主流好似係秘密法,但用冰法好似仲穩。岩岩打左十場,淨係輸左場比順手token德,有冇秘密法巴打講下?

秘密法

覺得幾穩定,好少會唔夠手牌,好多補牌

係唔夠控股deck 打,任戰,龍牧,jade德

其他都食晒咁滯

token 德次次都留張召113冒秘密,德一出+2/2就玩完投咁滯

113你講龍鰻? 打shaman會唔會好難打,對面鋪場咁快。

同我覺得秘密法有個問題係有時d秘密好少value, 鏡像對快攻對面得細怪,counter spell對面一定會用coin試(如果有),唯一係刷到兩隻0cost 5/5,仲要你中期抽到,後期就算0cost 5/5都冇咩威脅。
臨上r5個場又畀個薩滿門神我嘆
唉,暴雪一定係特登派副薩滿畀我打

玩任戰食哂d薩
mage而家主流好似係秘密法,但用冰法好似仲穩。岩岩打左十場,淨係輸左場比順手token德,有冇秘密法巴打講下?

秘密法

其他都食晒咁滯

token 德次次都留張召113冒秘密,德一出+2/2就玩完投咁滯

113你講龍鰻? 打shaman會唔會好難打,對面鋪場咁快。

同我覺得秘密法有個問題係有時d秘密好少value, 鏡像對快攻對面得細怪,counter spell對面一定會用coin試(如果有),唯一係刷到兩隻0cost 5/5,仲要你中期抽到,後期就算0cost 5/5都冇咩威脅。

召113手下出黎頂一個法術果張秘密
臨上r5個場又畀個薩滿門神我嘆
唉,暴雪一定係特登派副薩滿畀我打

玩任戰食哂d薩

我反而食曬d戰6戰6勝

屌,一發功即輸
都係收聲算
另外,唔知係錯覺定點,今個月難爬過上個月

上個月用同一副秘密法 月中開始爬,上到3

依家仲卡緊15

秘密法

其他都食晒咁滯

人地用0coin 試都正常

所以我會帶定兩張,有時用2費發現再要多張反制

有次連出三張反制,我都覺得唔好意思
同埋見係token 薩德就盡量keep 322黑謀/用2費發現法術

希望拎張3費全體扣2
好耐之前 秘密聖 咆哮徳個期打到r5 上唔到傳說 棄左game

呢家想玩翻 ,應該點入手好?
想解曬所有卡整副上到傳說既,好似當年秘密聖咁強勢

但係見到人地d新卡 我r曬頭有成20唔識
好耐之前 秘密聖 咆哮徳個期打到r5 上唔到傳說 棄左game

呢家想玩翻 ,應該點入手好?
想解曬所有卡整副上到傳說既,好似當年秘密聖咁強勢

但係見到人地d新卡 我r曬頭有成20唔識

今個版真係冇話邊副屈到當年14德同秘密聖咁
T1有秘密法,中速聖,token薩,可以上巴哈抄下牌
唉屌
見到戰已經想投
無腦鳩衝面
唉屌
見到戰已經想投
無腦鳩衝面

依種絕望感真係得爐石先會有
完全同shadowverse冇得比
宜家玩wild個感覺仲良好 標準悶到仆街

變化多咁多 難唔難爬

變化多咁多 難唔難爬

我用renolock唔算難呱,前日玩宜家rank10
我最concern體驗,standard太多任賊海盜,好悶

變化多咁多 難唔難爬

之前我share過match history
上季玩wild 17場對面有13場係海盜戰
今季冇玩 希望情況有改善

變化多咁多 難唔難爬

暫時好彩,無預乜滯
Reno對海盜都唔係輸硬,反而對魚人,翠德就實輸

變化多咁多 難唔難爬

暫時好彩,無預乜滯
Reno對海盜都唔係輸硬,反而對魚人,翠德就實輸

落9/3/15, 對jade druid應該有得打下,鬥快鋪場,同如果你有combo就仲易收頭。

利申:好耐冇打wild, wild renolock係打combo定點
玩左兩年

次次玩競技都係三勝就當打和

淨係試過一次六勝

第一次十二勝

最好彩係有兩張傳說用,召5隻兵仔再用637真係好正,6費夠平。就死果陣用熊貓召返手中,鋪多次再用

11連勝跟住輸左一場 好彩最後都得左

近排場醒覺競技要揀大量低費牌

去圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞