英國生活雜談/攻略/你問我答 (含資料整合) (6)

1001 回覆
49 Like 0 Dislike
你應該是ADSL, UPLOAD 得64kb
買屋租屋最好避免
Oh 自x12
英國啲二三線城市其實好多地段重未有光纖
係咪用緊isp 隻modem/router?
你打機重要無lan 線
試下買隻Orbi 或者Velop 行mesh wifi 啦,呢兩隻叫做比較user friendly 一般人都可以自己set
如果就咁用isp router,你離隻router 遠少少啲signal 已經會弱,始終英國地方大過香港咁多
如過唔急住用嘅可以等十一月尾Black Friday 大減價買
so. sad
直接用LTE /5G 仲快。。。
誠哥£16 無限
Google wifi 應該唔係Tri band,同埋應該未有Wifi 6
Router 呢啲嘢長用嘅,唔差在加少少錢買隻好啲嘅用多幾年啦。
倫敦都唔見得好
我想問邊度可以幫人print document? 幾錢到?
有文具鋪有既咩?我好似未見過
How much?
網上join圖書館member,落圖書館印一張黑白20p/彩色50p左右,仲有得找錢唔使自己唱散銀,你可以上番自己區council睇,但註冊完一定要screen cap/抄低member id,佢唔會sd mail再confirm你。
Ryman咪文具舖
洗窗機器人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞