英國生活雜談/攻略/你問我答 (含資料整合) (6)

1001 回覆
49 Like 0 Dislike
無計,繼續打比佢地,英國啲售後服務態度有好多都係咁。
BTW,啲公司係請人個時要人有passion 又物物咁﹐但實際上出到黎又另一又事
伏已中

巴打們自己網購小心,我睇左trustpilot 有好多人買完之後都係鬧到飛起(太遲睇到),佢哋做客服完全唔駛負責任,成日講完大話當冇事
下次貴少少都好,都要去大公司買
學習了 唔敢再亂買嘢
本身重諗住等black Friday 大減價買個外置硬碟
依家係咪可以死心等winter sale 😂
同埋uk winter sale通常喺1月? google過都唔係太肯定
Xmas
重有兩個月😤
唔該晒巴打
想問下有冇人响香港同英國都冇打針照周圍去同返工?

利申: 唔想打針
乜柒都無打過
室外唔戴口罩
咩事都冇
利申:在英已年幾
其實我當時係諗,Homebase係連鎖店咁大間都唔會呃我丫,點知中到伏一伏

早幾日e-bay買嘢,Yodel送貨又係仆街嚟!!!我成日係屋企track住件貨,睇住個司機嚟到我屋企,兜左一圈咁大把,車都唔落3分鐘之後就走咗去之後佢report話我屋企冇人收貨 DKLM

而家我直頭乜Q都唔敢再網購等送貨,一係click & collect落分店拎算數
噢多謝你提一提,原本仲想響wayfair 網購傢俬
板主本身是否有養貓?

我屋企有貓;想問下大家邊度會有傢俬鋪,會有多啲anti-scratch 或者無咁易被抓爛嘅梳化賣

之前響香港,屋企每年要換一張梳化,最終係訂造木凳令佢哋無得再抓爛。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞