英國生活雜談/攻略/你問我答 (含資料整合) (6)

1001 回覆
49 Like 0 Dislike
咁即係無得自己嚟要俾錢人做
有就實有嘅,不過我自己就唔識點搞
我自己遇到有咩唔識就一係問鄰居平時點做,一係俾錢請人做一次然後睇下人點做,之後再學佢
我都係問朋友借scaffolding油外牆時先順便抹

平時唔抹
新po留名
我住間屋咁耐都無抹過
雞一定有得叫,有冇141咁嘅網就唔知

碌ig 見到,你老味
咁係咪應該做相反方向,佢哋推邊區就唔好去?

順便lm
見香港打風就諗起英國會唔會有呢d風假明白
我以為個 or 係指 通常英國居留與否
Agger,財不可露眼
係外國,華人=有錢,英國人本身已經少買名牌,你重拎隻名牌錶出街即係等於請人黎搶
我係隔離倫敦個post 抄返我段嘢過黎:

啲鬼醉左嘅表現可以分兩種,第一種就好似巴打你嗰啲玩到好癲,最癲嘅見過男嘅玩game 輸左要塞條香腸入屎忽 女嘅就會周圍yo 人,好似巴打你呢啲case。我都試過比兩個鬼妹yo,係火車站出面話我好cute 叫我跟佢地去落club,不過我有女朋友所以就say 左no。呢啲鬼其實同佢hehe haha 一輪就可以打發佢走,本身無咩惡意。

第二種係酒品好差嘅鬼,醉左之後就原型畢露。英國醉酒鬧事好common,我自己都試過比班醉酒佬跟住起哄。呢啲時候最緊要扮無嘢繼續行,去啲人多有光嘅地方。佢地見你無反應就好快無癮,搵過第二個人搞或者去繼續飲酒。

不過講到尾,最緊要係可以唔出夜街就唔好出。真係出就最好搵點到點嘅交通工具,同埋保持警覺,留意附近嘅人有無惡意。英國治安唔係想像中咁好。
其實去邊度都一樣
我地香港慣左治安好
旅遊都唔可以咁招搖啦
online asian supermarket 邊間最平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞