英國生活雜談/攻略/你問我答 (含資料整合) (6)

1001 回覆
49 Like 0 Dislike
你都講明唔超過免稅額
咁即係唔洗交囉
前日去tkmaxx 買冷帽,歐洲牌束子,都係mic

大型超市入面嘅家品九成都係
想問巴打,英國有咩集運公司提供送貨上門? 係咪同香港集運一樣呢?
呢層我真係唔知喎,而且依家咁缺運輸工人,隨時會delay
喺香港做到心灰意冷
幾時有得走
爸打申請左Visa 未
有時會見到白色poppy, 係咪一樣意思定另一樣野?
回樓上,白色poppy 應該係記念除左軍人之外所有受戰爭影響嘅平民
呢啲電子嘢係實體舖賣多數重貴過上網買
英國人除左憎美式英文,好多都好憎Trump,所以我建議大家黎到英國就唔好亂講美國政治。

點會呀,連仔會話你聽英國人口裡不一,侵侵響全世界(除咗中國)都咁受歡迎.

只係mic都仲可以接受,mic+中國公司 嘅野我就一定唔會再諗,9成9垃圾
吊高黎賣之餘仲基本上無任何品質保證
有D好評好多嘅都唔代表好,可能係件貨唔得,個賣家叫你轉評價就會寄多件比你
之前有做開ebay知依D野,黎uk前又無咩點用amazon,以為amazon無依D野,點之尋日就見到依個case,大家買貨前真係要噤D 1星評價黎睇睇
最賤嘅係佢地有D貨個價錢唔平,點知都係低品質到仆街嘅垃圾
基本上只要係多種族城市/旅行地點,都會見到一堆人著羽絨,完全唔會有奇怪嘅感覺
連仔: Nigel Farage好中意Trump
trump係無文化啫
政治光譜佢係似tories
無諗過呢點
我都唔算中意trump 只係憎biden多d
應該都係因為咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞