英國生活雜談/攻略/你問我答 (含資料整合) (6)

1001 回覆
49 Like 0 Dislike
搶電話同比人用刀老笠唔出奇
但比鬼仔追住黎打應該係得罪咗人機會較大
我已經拎左giffgaff 卡
叫做一落機有個電話用住先
日光日白都照搶/老笠?
搶電話嘅話真係唔出奇 以前新聞都成日報過英國有班飛車黨搶人電話老笠當飯食
如果唔係點會成日都講係外國就唔好成日掛住係街睇電話 多啲留意下周圍環境留意下有冇可疑人仕接近
呢啲嘢我諗依家啲移民kol都l唔會點同你講 更何況係連登
想知道多啲實際情況就睇番2020年之前啲移民資訊同新聞會實在好多
我個妹同幾個人行街都照搶,其中條友比人搶咗隻pp

人哋會出刀仔,你可以嘗試挑鳩佢機
嚟緊plan去 Manchester,有咩要注意
英國最大問題係地方太(相對)大,各郡天氣不同,好難有一個統一系統去宣佈去停工。

英國係間中有颶風,但並不常見,也不太強勁,但吹到後園閪冧就時有發生。

其本上打風落雪都要返工,如上面所講,返唔到工就打返去同公司講,時薪者就會冇人工,所以啲人通常照返。
不如講吓點解揀曼城

如果理由係有親戚接應就冇乜好討論

事實上曼城也是個ok的選擇,伯明翰嗰啲就麻麻
無bno得廁板係唔係reg唔到投票?
我之前giffgaff 買最貴個plan 手機再wifi share全家用,未有固網前頂左1個月
想問呢到興唔興抹窗?
隻窗係雙層玻璃向上趟,上到天花板(樓底三米)有無咩工具岩用?
住terrace隔離個棟大翻新完 有啲位落雨都係沖唔到
感謝
租到樓先係開始 不過都恭喜
英國有無141㗎?
#1 講嘅我100% 認同,所以我唔明點解個個香港人都一窩蜂去曬London Manchester

搶電話係有,搶單車都係有
俾鬼仔追住打就真係少聽,唔係得罪人人地好少出手
其實香港嘅治安「本身」係好好,起碼出夜街都唔駛怕。係英國特別係大城市真係唔好一個人出夜街
有車生活好好多
可以,同返Gp 講就得
移民kol 要搵食,點會唱衰英國斷自己米路
Agger
有呀,你留意下門口信相有時啲公司會sip 啲廣告單張入黎,又或者問下隔離鄰舍有無好介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞