英國生活雜談/攻略/你問我答 (含資料整合) (6)

1001 回覆
49 Like 0 Dislike
即係如果賣樓涉及資產增值先要急住賣左先移民,本身香港有錢但又唔增值就算遲幾年先入都無事,我可唔可以咁理解🤔
好多supermarket都可以回收返soft plastic,你去你近嘅超市望下有冇好大個回收筒?
多謝巴打回覆。我擒晚又再上coucil 嘅網話睇,膠袋(送貨包傢俬果啲)可以拎去council.

至於食物兜嘅膠我呢幾日會去超市睇下回收嘅位置,多謝你告知啊
感激感激
多謝哂樓主嘅資料先,幫咗我好多!
黎到英國,發覺英國極多中國製電子垃圾,尤其係amazon uk
電子野我都盡量唔買中國製,搞到我要係噤check d公司背景,煩到仆街
你依加用緊果部機 可能都係MIC
Amazon 有啲都係淘寶貨吊高黎賣,一睇段product description 啲英文就知
講真我自己都只係盡量避,例如Amazon 買到嘅security camera 好用嘅全部都係大陸牌子,不過我真係唔夠膽買
不過有啲嘢真係無得避,所以我見到間公司唔係大陸公司就多數去馬
台灣品牌呢?
你試吓真接去台灣網睇
如果睇中既你咪試大吓集運囉
Amazon Blink 啦,用家表示又平又好用
(雖然我估都係 Made in China)
Blink 畫質一般,同埋我唔鍾意cloud based 嘅cam

利申:Blink 用家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞