英國生活雜談/攻略/你問我答 (含資料整合) (6)

1001 回覆
49 Like 0 Dislike
你自己上網試一次但唔checkout,你就知咩一回事
上網睇啦,總之唔係procecia
噢太感謝你。

我今日同另一個貓友text, 佢叫我唔好網購,最好係直接落啲鋪頭睇實物。 因為我仲係好唔熟路、唯有遲下搭車去市中心慢慢睇

但會聽你同大家嘅建議、買埋sofa cover. 我屋企其中兩隻真係破壞梳化、從不爪軟
BTW, 脫髮問題其實可以去返隔離POST

講返硬水
有人話係飲左礦物質落肚有影響
有人話係洗頭令頭皮乾燥, etc.
食藥就係減多男性荷爾蒙對頭髮既影響 (再生/ 更健康)
食藥對唔對付到硬水就自己決定啦
反正我有遺傳點都要食
藥物方面嘅嘢我都諗過好無寫篇文。
Over the counter 買到嘅藥我就打算寫一篇,教大家買啲咩藥看門口。
但係去到finasteride 呢啲要處方嘅藥我就有啲唔太放心寫落去。
隻藥係prescription only 本身就係因為唔可以亂咁食,要經醫生confirm 過先開得。但係我係網上教曬全世界食,雖然對方都係要睇一次醫生,但係難保對方為左易啲攞到隻藥而鳩吹病情,結果食左啲本身唔需要食嘅藥又或者有副作用。
Black Friday Amazon 多數有減
我無養貓呀,不過黎緊會養。我都唔知有anti scratch 嘅梳化
都係問吓﹐有無飛髮鋪推介?
Henry 同佢其他屋企人個function 係咪一樣架?
早排有日返工路過見到未開門既舖頭就係用佢吸塵,心諗都幾cute 個樣
可以報定考試啦巴打
佢個妹Hetty 就好似一樣,James 就唔知啦
本地寄真係未試過,你都真係好唔好彩下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞