瑞典exchange即問即答

976 回覆
133 Like 12 Dislike
計檢測時間 48小時內係你到達瑞典落機嗰刻計48小時前要檢咗測 咁你咪計埋時差計下自己最遲要幾時檢測
佢話唔得 咁絲打妳點算
有冇人去機場嗰間野做pcr test
市中心有幾間7-11係開24小時/半夜先閂門

btw如果你係搭flygbussarna出市區既話,車上有wifi
落車地點同住宿地方近既話可以第二朝先搞電話卡,易買好多
Lm
14號出發
後尾搞咗一大輪 佢話見到我有student visa就比我過
我同佢講話 如果9號做嘅話邊攞得切報告 所以我咪8號下午做
佢話suppose係要9號做特急出報告嗰啲
想問下個邊疫情依家點?
啲大學係online上堂定f2f?

thx 樓主
財力證明要最少show到銀行戶口有幾錢?
The living expense requirement for you as an applicant in 2021 is at least SEK 8,568 per month. For applications received by the Swedish Migration Agency on or after 1 January 2022, the living expense requirement is at least SEK 8,694 per month.
想知係唔係每一間瑞典餐廳都咁少人
每次午餐時間晚餐時間入去幾乎冇人咁制。。。
咁呢度啲餐廳點樣賺錢。。。
貴撚到咁
同埋根本冇啖好食...
ica幾十蚊2kg肉丸食撚到中風唔好
咁啲餐廳點樣賺錢
真係每間都冇人
你都識講冇人 姐係d staff好得閒 咁咪r水吹

另外食多d隻Kavring
翻香港食唔翻...
珍啊….
想問大家係瑞典買數據 買咩plan的!係便利店有太多choice唔知點揀
我喺機場求其買咗個T字頭 comxx好似抵啲不過要喺有wifi地方activate佢先穩陣啲
我買comviq prepaid card,30日5gb (fastpris)
增值果時就因應返自己用量揀gb數,有5gb/10gb/20gb甚至更多

只要你keep住增值fastpris,每個月用唔晒既流量都可以帶埋去下個月用
用量少既仲有隻3gb揀(fastpris mini) 但啲data就月月清

增值方法:
用comviq app自己撳,但要有歐洲銀行卡
如果唔係就應該係每個月去便利店增值

你喺邊度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞