瑞典exchange即問即答

976 回覆
133 Like 12 Dislike
應該要Telegraph Transfer
祝瑞典Exchange愉快
想請問你喺買機票上有冇咩阻滯?例如啲cancel同delay會唔會好嚴重?
不過瑞典戶口唔係咁易開
I mean入落人地個瑞典戶口
電滙可以 拎個iban number就入到數
但係預個滙率勁西+要手續費
即日就過到數唔駛等添
想問吓數據卡係咪到咗嗰邊便利店有得買同埋點買
我同樓上一樣
去機場便利店(我去Pressbyrån)
同佢講comviq sim card,有唔同gb數揀
最平145kr 5gb,最貴345kr 100gb
(如果你去stockholm而想買埋張交通卡都可以順便買埋access card,但而家有得嘟bank card 我覺得無必要)

張sim card唔係即插即用
印象中個包裝定收據有寫埋點activate
記得睇清楚/預備定google translate
係有wifi既地方整好晒先出街 就算搞唔掂都有得google
係咪成個機場公共地方都有wifi
無咩阻滯啊。係遲咗半粒鐘land瑞典,但係我係朝早所以遲少少無咩所謂同埋我喺土耳其轉機佢差唔多要拆哂啲行李出嚟,搞到等又耐,檢查又耐。不過呢啲都係小事,overall幾順利
都祝你有個順利愉快嘅exchange
想問下冬天去瑞典林雪平exchange 會唔會好悶好似好凍日照時間又好短咁,易唔易去其他地方旅行架諗緊荷蘭定瑞典好
我喺土耳其stay三粒半鐘,落咗機check行李用咗三四十分鐘。主要土耳其check得仔細啲而前面啲人又唔熟悉搞到好亂先等得耐。
土耳其轉機嘅話應該係搭土航?
我都諗住搭土航去荷蘭,貪平啲
收到絲打你係咪去左/會去exchange
我唔係學生 但最近都係瑞典
我仲有十日就出發啦
集氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞