“真”高質電器傢俱討論(20),下次尾門開新post

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
用落唔覺得用料靚
係幾貴
貴在張証書
再叫我買都未必買
不過售後算ok

叫佢地上黎極擋水膠兩次都冇收我錢
即係龍頭唔應該用thermostat?
點解要上多黎兩次。。
手工唔好?
我一開頭試水嘅時候
發現會彈水出去
咁我就叫師傅上嚟睇
我以為佢中間條擋水膠裝錯咗
咁佢睇完話無裝錯
同埋佢哋話嗰款浴屏不嬲都係中間得一條擋水膠
但都照我意思裝喺另一塊玻璃上面
之後我發現問題都係一樣

咁佢就話正常真係冇理由會彈水出去
可能咁啱我個花灑有機會射到喺兩塊玻璃中間條邊
咁佢就直接比多兩條擋水教我自己搞
而我最終裝晒兩條膠又真係冇彈水出嚟
點解當初會用清潔劑?
係有污漬先會用?定定期清潔
定期清潔

其實主要係工人用左黎清潔….咁就一去不番……
咁應該用邊隻?
想問下媒氣熱水爐,單位冇煙囪,TGC定林內好?
Tgc好似係林內貼牌
我無理啦

之前有爸打話白色潔廁得
睇完陳師傅推介,當堂縮左,唔想買恒溫龍頭。
而另外睇呢個,似乎換爐要換有35度既熱水爐

https://youtu.be/ZC-za-DSCVE
肚腩巴你好
想請教以下單位裝冷氣問題
中層向西,不過隔離有樓遮住西斜
樓高:280cm
主人房:104呎 --> 1匹
房1:53呎 --> 3/4匹
房2:48呎 --> 3/4匹
廳:207呎 --> 2匹
以上匹數恰當嗎

想要淨冷,變頻,易清潔,最好有埋wifi控制set時間,budget不限會推介邊款,感謝肚腩兄
漏咗,只要窗口機
漏二,單位近海
sorry嘥咗大家位
Philips ADD6911 RO 飲水機我見有啲人話明明可以裝4L水但剩返2L左右就會顯示冇水要加水
堅定流
堅 裝水裝到max線 首先會自動入咗四份一入去 到得返三份一就要換水
好似係因為RO會有廢水剩(?) 所以換水換得比想像中密 但點都方便過煲水 開心使用中
用緊,都正常,仲有保養tim
其實有無試過將廢水又放返入去水缸?
會唔會又有飲用水出到?
我自己用思高即棄個隻。無問題

其實藍色潔廁德無話唔得,但要開稀。
放心,水太差唔會出到水
認真?我自己無買過部機,只係8掛下。我裝左濾水器直接開水喉飲
8分30秒,Enjoy

https://youtu.be/ogl7ZpYVKdE

利申:唔係我來,但有用緊。蒸焗爐用佢無水垢
另外Philips呢隻機機身入面有個內缸,約一杯水左右。因為佢要過RO Filter, 唔會太快,所以外缸抽水入RO Filter就會儲住,支UVC 燈也是內射而非照外缸。

因此如果要一次用Over 500ml水,你會見到佢出唔到的
另外想請教下,舊鐵閘原本用大門果d鎖,如果木門想換電子鎖,鐵閘可以搵人改番用十字鎖果D、即係有個位的起就可以唔改鎖匙開閘,但有需要可以鎖大閘?

有冇巴絲改過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞