“真”高質電器傢俱討論(20),下次尾門開新post

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
咁多一個option點都好過少 價錢唔係爭得遠
除非冇得揀或者覺得核突
心郁郁想裝quooker 水龍頭
但好撚貴
有冇巴打有用後感?
謝謝
你拖地盛水都易d,如果第時有b沖涼都易較水d ( 我諗)

佢要分開2部, 但吸完塵佢識叫部拖地既自動出去
大家用緊側吸式定頂吸式抽油煙機
想試下前者 因為空間感大啲
但各牌子型號都唔多 有冇啲推介
用拉趟式直頭見唔到部機添
巴打呢個咩型號
都市傳說會甩色既hansgrohe crometta
甩色其實無咩
唔漏水就得
個雨淋頭玩過德馬都成千幾蚊港紙
連運要千5
其實浴室龍頭同花灑唔用hansgrohe,用Roca,分別大嗎?我見香港價錢差唔多。
咁多面盆有冇咩推介?都係Roca?
可以當hansgrohe=benz, roca = VW ,大家都係外國製,但邊個好啲一眼睇得出

瓷質野都係TOTO / 有設計既意大利牌子
似乎n9+也不能入手,Anyway多左幾個牌子都好既

https://youtu.be/RsH3JpA-Wro
睇岩左西門子洗碗機
係咪直接佢官網訂好?我見包埋師溥睇位安裝
順便問埋
如果裝修廚房無咁多budget買石盆,用不銹鋼盆咩牌子好?Franke? Blanco?
Blanco 好似石盤同不銹鋼差唔多價喎
冇睇開不銹鋼
如果你唔係成日飲有氣水,其實冇乜必要揀佢
但佢個濾芯好似都比其他貴
安裝又千幾
新居細, 裝佢美觀, 唔會好大舊野凸出得黎又即慳過濾同即熱水機位
不過真係好貴, 見佢未來濾芯開支都唔少
一見到大陸牌子就唔想買
其實非大陸野,就只有一間台灣 一間美國。但CP ratio唔講,係你應該可以放棄呢件電器了
想問下關於3m 濾水器,本來手上有個 ap2-wm10 ,跟住發現業主之前已經開左個lon 可以放濾水器,所以想買返個類似 ID1 或者 ID3 個頭裝返上去,想問下係唔係淨買個頭就得,定係連支濾芯都唔同?

另外其實Everpure 同 3M 邊個好D? Thanks.

另外打算係德馬買個廚房用既水龍頭,想請問下係唔係買圖入面without hose box 都用得? 之後係唔係要香港買埋曲呎器同埋3分轉2分之類既野先裝到?

Thanks
3M台灣都有新冷熱水機,香港有未?
https://youtu.be/uTDSErYY57U
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞