“真”高質電器傢俱討論(20),下次尾門開新post

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
廚房會有用啲
原來打漏個大字
巴打德馬有無得就咁買 grohe / hansgrohe既hose box

有得揀連hose box款 得一款水力
想可以轉換花灑水模式
未見過有得分開買
同埋兩款條管長度唔同 比你買到都用唔到

你要買邊款? 佢應該全部都有跟/唔跟hosebox
可能暫時無貨先唔比你揀

想要L shape同 可以轉水力
得呢款grohe minta
但又無得連hose box

呢款hansgrohe
有轉水力 hosebox
但係U型

揀L型係因為黎緊會用免安裝洗碗碟
想直接打平拉去fill水
U型向下蚊左出黎又要屈番上去驚磨爛條喉
巴打同埋請教

Pull out spout同pull out shower head有咩分別
L型要多個出水mode應該得Metris系列
grohe同hansgrohe 唔同牌子 冇好正常
有2個mode其中一個係花灑出水會叫shower head
得1個普通出水mode 叫 spout
不過amazon有事啲名會mark錯 最好拉去details search 個product id
同埋花灑mode好似比人洗菜用 水流唔會差好多
你想轉水力黎做咩?
睇舊post見有人提過toto防油磚 但上網搵唔到咩資料
有無巴打share下?
今日換766 個師傅換埋上落水都係福馬 👍🏻
福馬係咩黎? 一定要換?
要加錢嗎?
我都準備裝 766, 學野
日東報換哂+$200 落水揀左WDI 但最後黎福馬
8號波前德馬hansgrohe 雨淋龍頭終於送到手
我買左4件岩岩收得一件廁所龍頭

送左個件,Amazon 個網仲show 緊係NL………
想買IH壓力電飯煲, HITICHI RZ-W100CYH 呢個好唔好用?
$6000 budget有無其他好介紹?
我前後7件野 到左4件
差個洗手盤塞 croma s花灑 同條喉應該都星期五
洗手盤塞邊隻?
我買roca 台面盤冇儲水塞
但係個盤白色
有冇白色塞推介?
有無師兄試過訂左blanco 盤 ,訂個陣有兩個 ,俾完錢話等email有通知你

如果想換其他色係唔係要cancel order 再重新俾運費,淺灰色要等 想轉返黑色 同埋其他色有無推薦
想問問,有無師兄用過/知 西門子iq300獨立式洗碗機 好唔好用? 考慮入手,見佢又唔算貴
咩叫訂個陣有兩個?
其他po傾過L型龍頭特別彈水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞