“真”高質電器傢俱討論(20),下次尾門開新post

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
唔知,未用過變頻窗口機。

我諗係因為長期都有摩打低速運轉聲,對聲音敏感既人覺得嘈。
傳統既冷氣係一係就全速行,一係就停。
喺呢到見到你
我都想買,仲諗緊Toshiba好唔好
煮餸用多,唔識烘焙嗰啲嘢最多焗餅

有冇清知點玩
巴打想問下長條型香港邊度有得買?
Black friday 應該係十一先啱
請問有冇人用過ikea洗手盆/廁櫃/隔氣果d? 得唔得?
ching, postcode 6位數... Hong Kong 係 000000
試左

都唔得
你上網求其搵間美國麥記入佢地址試下就知
我暫時都覺得好靜,
買左樂聲冷暖 2匹同1匹
係咪本身唔寄hk 啊
見個個都電磁爐又蒸焗爐再加三架冷暖氣,想問點解決舊樓只有63A總電問題?
以家蒸焗唔大A?
我就係發覺,好既焗爐20A, 好既電磁爐又係20A. 當然我知道正常唔會Full load 40A, 但個個攪電時都無遇到問題?
我電磁爐+焗爐+浴室寶+電熱水爐+三冷氣
一樣63A 你唔會同時間開架嘛
好似會開浴氣寶放暖既日子唔會開冷氣
搞電會有咩問題 唔通電既話都係打坑拉電線
同拉燈制電線咪一樣
同埋用20A線唔代表部機會用你20A 要睇功率
我部siemens 電磁爐3400W=15.5A
匹半冷氣駁20A線,其實只用你6A
肚腩巴你好
想請教以下單位裝冷氣問題
中層向西,近海,不過隔離有樓遮住西斜
樓高:260cm
主人房:104呎 --> 1匹
房1:53呎 --> 3/4匹
房2:48呎 --> 3/4匹
廳:207呎 --> 2匹
以上匹數恰當嗎

想要淨冷,變頻窗口,易清潔,budget不限會推介邊款。同埋見有啲人廳裝定頻,因為自己本身廳都少用,係咪都可以咁揀

感謝肚腩兄
我諗要睇人,兩間房用嚟咗一年,唔覺嘈。
旺角上海街,近買磚嗰頭,好幾間有得賣,記得都唔平,好似要六七百。
NIL得唔得?
我唔記得咗喺邊間買,類似呢啲。

搵日去問問
試下City 先揀佢dropdown list 既option
之後再打postcode
app唔得,電腦用00000就得,唔該晒咁多位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞