“真”高質電器傢俱討論(20),下次尾門開新post

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
大定都買德馬龍頭 ,想問下有冇人用日馬TOTO龍頭? 香港岩唔岩裝?
蒸 焗 微波
有冇前置式出氣位推介?
枱面位,座枱洗碗機(會揀Siemens或Bosch) vs 蒸焗爐,只可2揀1,你地會揀咩
咩牌子? 我諗緊座枱Panasonic 30L, 岩岩大左2cm
搞到我要睇其他
而家嚟講,其實兩部都重要⋯
好難揀⋯
好嬲呀,大家唔好幫襯 荃灣果間自稱老字號既「友邦電業公司」。 我上個月中問佢有無電機部GS2匹佢話有,話自己早兩日先賣左部。佢話兩日就拎到貨。 到我打俾佢約時間送貨安裝 佢都話有貨。 本身約左聽日送, 岩岩打俾佢問 聽日幾點會有師傅送貨, 佢先同我講無貨,DKLM 第一佢拍撚曬心口話有,係2次都話有。 第二佢從來都無打俾我話佢拎唔到貨,唔係我打俾佢問問 聽日就on99咁係到等。 我因為有其他工程棚都準備好,其他工程已經搞點,係差冷氣。 好撚嬲呀
蒸可以用鑊蒸
洗就冇第二隻方法洗
岩呀,嬲到我去左屌鳩佢,同退錢。
洗可以用手
蒸可以用鑊
焗就諗唔到嘢可以取代
買個細細個氣炸鍋唔用就收起佢

焗既話(我估港式日常餸) 比較小野
所以洗碗對我黎講重要d
我會將蒸焗爐擺係廳...留洗碗機係廚房
咁就有限空間擺晒所有野
巴打你買d乜
至少佢唔算特別貴 有幾間分店
某些型號得佢同Toto陳列室有 eg 766
好似無微波
荃灣個間有無?
我諗緊好唔好4S mini換4S, 因為蒸氣個排氣位問題,好煩
你放櫃就一定4S, 如果唔係個櫃頂實爛哂又散唔到熱
其實mini預位仲多過大機, 正路都買大
有 荃灣日東個邊兩間都有 同價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞