“真”高質電器傢俱討論(20),下次尾門開新post

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
請教下各位TOTO馬桶點清潔先唔會影響塗膜
印象中之前追po見到有巴打話白色潔廁得ok?
唔係, 多田都有
但TGC始終質素好D, 貴買平用
我唔使要佢好涼,只係想有啲對流風同空氣清新效果

唔要空氣清新功能當然可以就咁用循環扇,不過一般循環扇冇得好似 Dyson 有咁嘅高度同旋轉,空間比較大會唔夠效果。
確定呀
lm 學野
想請教下我熱水爐得max 11L/min 用crometta s 240會唔會啲水流好弱冇乜idea
加一舊多d有加快⋯做咩唔加?
我前日買見個期咁闊加快左
岩岩收到ups話29號會送到府上
水流弱唔弱睇你屋企水壓同花灑出水量 同熱水爐冇關
熱水爐升數代表每分鐘加熱到幾多熱水
花灑出水大過熱水爐太多會唔夠熱水用 但水流一樣好強

11L 夠力啦 唔會弱但都唔係最強
如果見個期咁長一定加啦
不過我買果時個期只係兩個禮拜
唔加都得 仲要早左4日到
感謝解答
其實而家係淘寶有啲即棄既抹屎塔既紙抹就得
買左無耐用緊
暫時無咩野
千零蚊預佢用3年,3年換一部都抵玩過買三菱

之前用開日立….3千蚊機又真係用到10年
睇你想唔想博
Kdk 智能浴室寶
抽氣量大d
用緊呢部
正常易清潔
平平地都ok la
有人話就咁用水高壓射

有人話白色潔得係無事
我暫時淨係試過用海錦+普通中性香槻水抹....
黎緊會試donki買既1種潔廁劑...
想問吓有冇抽油煙機推介入水電熱除油嗰啲好唔好用?通常裝咗機再裝櫃?
開利抽濕機出晒名好抽得
消委會推薦,平靚正,係個樣柒D
利申:舊款DA,阿媽表示好滿意
空氣清新機有無介紹
有冇人可以答我點解我喺ig twitter 日本yahoo搵黎搵去都搵唔到日本人用草津,反而搵到高須產業,但都唔多人用

日本人除左用佢地牌子 就係三菱同P記
但佢地用開舊型號 例如三菱141/241 但我地用251
睇到我R哂頭 草津=高須??

同埋見人用草津建議我用乾燥mode或者長開預備暖房 話入浴暖房可能唔多暖
我係咪應該放棄草津231天花式
改買三菱251bz或者KDK40
身邊冇人用真係好難揀 好驚買落先發現唔岩自己
消委會又淨係test過三菱舊型號同kdk23

自己鍾情日本製多啲 所以先專登search日本人用開邊隻
但三菱實在太少feedback
如果最後都冇揀唔定就kdk40算 成2650w應該真係最熱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞