“真”高質電器傢俱討論(20),下次尾門開新post

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
太貴
西門屎
如果2部洗衣乾衣對比
邊部會好d
LG 啲人話洗衣靜,乾衣嘈, CS超垃圾
西門洗乾都靜, CS好, 但較快壞, 價錢較貴

利申
兩部都冇用過, 上網見人comment
自己黎緊會揀西門
咁就用西門子喇
洗碗機都打算用佢
唔該大家
如果買煤氣公司野, 會係煤氣公司上門安裝
仲有個問題
如果想洗衣機上面放洗碗機同微波爐
你地會造個櫃定係架?
其實煤氣家陣無晒超薄熱水爐,咁其實七八千同八九千果D爐,貴同平既分享就係果隻Remote?

舊爐無零件要拆,睇爐無idea
微波爐通常唔會好深喎, 做櫃最好配吊櫃做
地方大做櫃實靚啲
唔會太高?
熱水爐到底揀電好 定氣體式好
用開部TGC恆溫都成十年 但呢排開始打柴
成日沖沖下轉咗90度冇晒熱水
搵煤氣公司師父上黎又話用黎整嘅價錢去買部新好過
上返TGC網睇而家部部都七八千起跳
上網睇啲人話電費係平過煤氣費 但電又話驚冬天唔夠熱
有冇巴絲推介下
岩岩係煤氣公司訂咗個 佢話三星期有貨
超薄有貨!?
$: 三相電即熱爐 > 煤氣 > 單相即熱 > 單相處死式
夠唔夠熱睇功率, 電爐功率夠大點會唔夠熱
但功率大亦代表電費要比多啲
講就係咁講囉 但我都要就裝修時間 冇咁快裝
煤氣公司肯唔肯留貨?我聖誕節後用,上星期都話唔知幾時有。

係既我即時收工仆去Showroom落單呀

不過我又要換喉,已好煩
好似要兩個月內裝
有三相電嘅話,電費其實平過煤氣

冇三相電嘅話,你冇得揀,單相即熱唔夠你沖涼,一係用儲水式
定造櫃、不過我係洗碗機、蒸焗爐、微波爐咁放
我之前睇晒一套三件
冇話hold 佢都自動幫我hold 左
Tgc 肯hold , 唔駛俾錢住
三相電爐有冇推介?單位用石油氣 反而好陌生唔知買咩
點解你哋可以擺三部
我洗碗機、蒸焗爐兩部已到前額,上面冇乜可能再放多部
大家有冇試過送貨既全新電器外盒比人𠝹走左啲label?
抽油煙機富士皇嘅MS1970V好唔好呢?(呢部大陸造)
仲有冇其他推介?Panasonic都有日本製抽油煙機但去百老匯問話訂都冇得訂。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞