HKU Taught Master 2022-2023

1001 回覆
7 Like 16 Dislike
呢科應該學既野應該難
應該係 等通知
應該難10倍
數學版machine learning /deep learning 都應唔係個個食得起
你交左reference未?我見佢話四星期內要交全部supporting documents
Reference唔係一定要交
可能唔同program唔同玩法,我果個checklist話要交兩個仲要寄去
有無清打算報LLM?
但仲要出黎乞食
2個referees係咪hku會自己搵佢地,個system冇得睇send左野比referees未,成日好擔心佢地會miss左
有冇人唸住報master of medical science?
佢會send返野比你知㗎

Acknowledgement receipt of statement of reference

所以唔使驚
2個referees,最後只得一個肯寫係咪都係unsuccessful application
大家係"reasons for applying…" 寫咗幾多?
有啲人會話係睇“personal statement ”
咁personal statement 呢?
但佢哋係點樣交?
reasons for applying 嗰度就已經係?
抑或 之後再交?
佢個系統連transcript 都冇得upload
一直都有
Business school 為咗起新campus
已經開始濫收學生為收錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞