HKU Taught Master 2022-2023

1001 回覆
7 Like 16 Dislike
有冇人知道hku general psy係咪好難入
有冇人報Hong Kong history master? 我見好似仲未可以開始
師兄果陣幾時報名
我記得唔係太早嘅,應該係first round接近deadline個陣。
你本身係咪hku?親生仔報hku master好似機會大啲。
Push
但430k, 如果有美國普通學校master offer / 美國G5 Econ offer 應該去邊,師兄有無意見
價錢好正,單報名費,唔收你都已經賺到笑
其實business school marketing 330k 想點
今年business 無科學額增加三倍,係咪俾人用黎洗底
英國G5*
話說我同佢地admission傾過計

今年加咗價都好多人報名,都係超咗額,marketing好受歡迎,唔需要特別知識又讀得輕輕鬆鬆,同埋多數咪出返嚟可以做mt,佢仲有幾個例子係入咗Bloomberg
G5梗係好好多啦

我自己都諗住考咗再睇吓有咩揀下
Mt 定mkt
年年都超額就一定
加價係因為要起新campus
但今年已經triple 2019 intake
點睇CU business school個個精算Master

佢唯一一科今年開又唔需要gre gmat

打晒飛機可以做精算師咁樣 但應該計數計到on9
個人覺得: PT個班local都有返咁上下,不過啲背景好diverse,咩人都有。同埋DS有好多course同STAT CS個班人上,都可以識到好多唔同嘅人
想請問 business school first round 係咪已經出咗 offer
24出
有冇商科既今日收到Offer?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞