HKU Taught Master 2022-2023

1001 回覆
7 Like 16 Dislike
係喎, 聽日DEADLINE 今年好似加左價? 讀唔太起
1個CREDIT 3000 , TOTAL要廿尻幾萬 可能今世唔讀了
咁你入finance 係睇intern / 有無經驗
讀完唔包一定入到行,點解仲要用40 萬嘔入去
最緊要係睇個人點present 嘅,如果你話aim ibank
讀完mfin 入唔到, 真係攞黎搞
所以真係有心嘅就就CFA , 由細firm 入行做到轉,好過以為mfin 會有乜改變
係,個risk 仲大過個return
點會俾430k 未計其他expense ,去讀個mfin
呢個正常
40 萬,成一年人工
平咁多
呢個係咩program?
cu好似平好多
但我就因為想讀cyber security stream先揀hku cs
考左cissp cisa 了
Oscp未夠料考
Waiting list in high priority 仲有冇機會
人地唔accept offer你咪有份囉
Energy engineering master 係咪要比3萬幾留位
Reject 完 3月再報會唔會no offer
想問pt讀 最遲幾點上堂?

6:30都驚太早未收工
想問下有冇人報master in translation
仲有交文件個到,除咗transcript同academic certificate,大家會唔會upload埋其他文件,例如cv咁
有冇人已經收到中文master
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞